Avantajele si dezavantajele inchirierii unei unitati in regim hotelier

Exista multe lucruri de luat in considerare atunci cand decideti daca sa va listati proprietatea ca inchiriere pe termen lung sau in regim hotelier. Pentru a optimiza rentabilitatea investitiei dvs. imobiliare, este important sa intelegeti beneficiile si dezavantajele ambelor optiuni:

Locatia este un factor de top. Inchirierile in regim hotelier devin o alternativa populara la hotelurile traditionale pentru multi vizitatori din zonele turistice populare. Pe de alta parte, o inchiriere pe termen lung ofera mai multa stabilitate, cu chiriasi consecventi pe un an, informeaza site-ul online www.regimhotelier.net.

Beneficiile inchirierii in regim hotelier

O inchiriere in regim hotelier poate fi un apartament, o casa sau o vila care este inchiriata orice perioada, de la o zi la cateva saptamani. In medie, proprietatile inchiriate in regim hotelier sunt ocupate cateva zile la un moment dat. Mai jos sunt cateva avantaje ale investitiei intr-o inchiriere in regim hotelier:

Potential de castiguri mai mari

In mod normal, inchirierile pe termen scurt in zonele de destinatie percep preturi mai mari decat inchirierile pe termen lung. In special in timpul sarbatorilor, evenimentelor sportive mari, concertelor si sezonului de varf, chiriasii se asteapta sa plateasca tarife premium. In calitate de administrator al proprietatii, va puteti modifica tarifele pe noapte in functie de cerere, explica proprietarul unui apartament Satu Mare in regim hotelier. Acest lucru poate creste veniturile pe care le obtineti intr-un ritm mai rapid.

Flexibilitate de vacanta

Deoarece chiriasii stau la proprietatea dvs. doar cateva zile la un moment dat, aveti mai multa flexibilitate sa folositi locuinta pentru dvs. Puteti bloca perioadele in care stiti ca il veti folosi, sau puteti face o excursie daca nimeni nu inchiriaza proprietatea in prezent.

Intretinere si reparatii la zi

Daca locuiti in apropierea proprietatii si pregatiti locuinta pentru fiecare oaspete nou, atunci veti putea efectua mai repede reparatiile necesare, deoarece veti fi prezent mai des.

Deduceri fiscale

Daca intentionati sa va inchiriati locul pentru 14 zile sau mai putin pe an, atunci va puteti califica pentru regula celor 14 zile. Acesta afirma ca un proprietar de proprietate nu va trebui sa plateasca impozite pe veniturile din chirie daca inchiriaza doar 14 zile sau mai putin pe an. De asemenea, aveti voie sa deduceti cheltuielile legate de inchiriere, cum ar fi asigurarea, intretinerea si utilitatile.

Beneficiile inchirierii unei unitati in regim hotelier

Reglementari mai stricte

Unele zone de cartiere au reguli stricte pentru inchirierile de acest tip.

Costurile de intretinere

Deoarece inchirierile in regim hotelier sunt considerate mai degraba hoteluri, oaspetii se asteapta la o casa complet mobilata. Deoarece rata de rotatie a clientilor este mult mai mare, veti avea mai multe taxe de curatenie, precum si reaprovizionarea cu prosoape, cearsafuri, produse din hartie si multe altele. Acest lucru va poate afecta profiturile.

Cerererea fluctuanta

Majoritatea chiriasilor vor ramane in proprietatea Dvs doar cateva zile, asa ca probabil vor exista perioade in care nimeni nu inchiriaza proprietatea, mai ales in afara sezonului.