Pasi catre un blog de succes

Esti proprietarul unui blog nou-nout creat pe o nisa promitatoare sau pur si simplu din dorinta de a spune lumii ceva? Iata cateva sugestii pentru ca blogul tau sa porneasca cu dreptul.

Prima impresie

Incearca sa-ti privesti blogul din situatia de vizitator. Layout-ul trebuie sa arate impecabil, sa fie placut si a atraga interesul. Prea multe bannere sau popup-uri risca sa-ti alunge vizitatorii. Vezi cat de bine structurata, usor de gasit si de citit este informatia. Prima impresie este cea care convinge vizitatorii sa ramana pe blog-ul tau sau sa paraseasca pagina in primele cateva secunde.

Continutul

Daca prima impresia ii determina pe utilizatori sa dea o sansa blogului tau, continutul este cel care ii determina sa se intoarca. Scrie articole interesante, ilustreaza informatiile cu poze expresive (blocurile compacte de text obosesc cititorii), atrage-i prin titluri provocatoare si convinge-i cu informatii de calitate.

Posturi si comment-uri pe alte bloguri

Publica posturi in calitate de invitat pe alte bloguri din nisa ta. Stabileste colaborari care sa-ti permita astfel de postari, astfel incat articolele tale sa aiba o expunere cat mai mare. Prin colaborarea cu bloguri deja consacrate castigi popularitate si credibilitate. Comment-urile pe blog-uri si forum-uri din nisa ta au acelasi rol.

Raspunde la comentarii

Nu neglija comentariile vizitatorilor tai. Raspunzand la comentarii creezi discutii care de cele mai multe ori aduc un plus de vitalitate si utilitate posturilor si in plus, vizitatorii simt ca li se acorda atentie ceea ce ii incurajeaza sa revina si sa comenteze pe blogul tau.

Atentie la SEO

Pune-te la punct cu ceea ce inseamna SEO si foloseste tehnicile pe blogul tau. Desi se spune ca nu mai au aceeasi valoare, nu neglija meta-tag-urile. Pune la punct o strategie de creare backlink-uri. Ai nevoie de toate acestea pentru a-ti asigura o crestere sigura a vizibilitatii in motoarele de cautare.

Social media

Blogging-ul se hraneste din ceea ce inseamna socializare online. Fii prezent in principalele retele de socializare din nisa ta pentru a-ti asigura vizibilitatea si a atrage vizitatori. In plus, prezenta in retelele sociale te ajuta sa te tii la current cu noutatile in domeniu.

Implica vizitatorii

Evita sa creezi posturi descriptive, care doar prezinta niste informatii statice. Pune intrebari, solicita opinii, creeaza legaturi intre posturile de pe blogul tau. Continutul trebuie sa determine vizitatorii sa actioneze, sa raspunda, si sa nu se limiteze doar la starea de cititor pasiv.

Optimizare SEO – 10 Sfaturi ca sa alegi un furnizor serios

Exista multa informatie contradictorie cand vine vorba de sfaturi pentru a alege o companie de optimizare SEO potrivita pentru dumneavoastra. In final, daca sunteti ca mine, afacerea dumneavoastra pe Internet este mijlocul dumneavoastra de trai; nu va puteti permite sa ii incredintati campania de optimizare chiar oricui. In plus, asa cum probabil ati aflat deja, timpul nu este de partea dumneavoastra. Fiecare zi in care va chinuiti cu optimizarea website-ului dumneavoastra este o alta zi fara venit sufficient, si o alta zi in care competitorii dumneavoastra au sansa sa va intreaca.

Pentru a elemina o parte din confuzie, mai jos am listat zece lucruri pe care ar trebui sa le cautati cand alegeti o companie de optimizare SEO. Contrar convingerii populare, este posibil sa gasiti o companie de calitate, eficienta si accesibila ca pret.

  1. Marimea: O companie SEO buna ar trebui sa includa puncte de pret diferite pentru afacerile de toate marimile. Ar trebui sa poata optimiza efectiv website-uri cu pagini de la 1 la 1000.
  2. Ranking-ul Paginii. Compania ar trebui sa va ofere modalitati efective de a va imbunatati ranking-ul paginilor website-ului dumneavoastra si pozitia in motoarele de cautare. Ideal va fi sa ofere o analiza detaliata a site-ului inainte de a incepe.
  3. Optimizarea pentru cuvintele-cheie. Optimizarea site-ului dumneavoastra prin cuvinte-cheie este o parte integrala din optimizarea on-page. Compania de optimizare SEO pe care o luati in considerare ar trebui sa fie capabila sa va analizeze si sa va optimizeze cuvintele-cheie, precum si sa va sugereze unele alternative daca este necesar.
  4. Strategia de Link-uri. Orice companie SEO demna de statutul sau va intelege importanta data atat de link-urile unice, cat si de cele reciproce. In consecinta, ar trebui sa ofere si sa fie capabili sa realizeze o analiza avansata a structurii de link-uri a website-ului dumneavoastra, si sa se ofere sa o imbunatateasca.
  5. Grija fata de Client. Ar trebui sa aveti sfaturi profesionale disponibile in parametri rezonabili. Doriti sau va place sa asteptati raspunsuri la intrebarile dumneavoastra? Nu cred asta! Filosofia unei companii asupra serviciilor oferite clientilor este indicatorul catre cat de incredere sunt. Seo local
  6. Timpul este Esential. Daca nu puteti economisi timp folosind o companie de optimizare SEO, care ii mai este sensul? Acestia trebuie sa fie capabili sa isi faca treaba profesional, fara a cere in continuu indrumare din partea dumneavoastra. Ar trebui sa fiti liber sa lucrati la alte proiecte mai urgente, precum dezvoltarea unei alte surse de venit!
  7. Economisiri/Preturi. Compania trebuie sa aiba preturi competitive. Comparati intotdeauna valoarea serviciilor lor cu preturile pe care le veti plati. Preturile ar trebui sa fie intotdeauna rezonabile; asta inseamna nici prea ieftine, dar nici prea scumpe.
  8. Comunicarea. Compania ar trebui sa va ceara toate datele de contact si sa va ofere toate informatiile lor. Ar trebui sa puteti primi actualizari regulate legate de progresul site-ului dumneavoastra, si in orice moment le cereti.
  9. Valoare. Comparati pretul serviciilor SEO cu cele ale publicitatii traditionale (de exemplu, PPC sau anunturi). Cum se compara pretul lor cu alte metode de publicitate? Ofera rezultate mai bune si mai rapide, cu costuri mult mai mici?
  10. Raportarea. O companie SEO serioasa trebuie sa va furnizeze rapoarte detaliate astfel incat sa va puteti vedea performantele website-ului dumneavoastra. Va place ghicitul? Mie cu siguranta nu! Este mult mai bine sa vedeti rezultatele in scris decat sa acceptati unele verbale. In aces mod, va puteti asigura ca Compania de Optimizare pentru Motoarele de Cautare chiar face ceea ce a spus ca va face.


Alegerea companiei  de optimizare SEO potrivite este vitala pentru succesul afacerii dumneavoastre online. Folositi ghidul de mai sus si veti incepe sa va faceti afacerea profitabila cu ajutorul a noi clienti proveniti din Internet.