4 Motive grozave pentru a-ti face un tatuaj.

Oamenii care decid sa-si faca un tatuaj sunt impinsi de o multitudine de motive. Sa-si faca un tatuaj poate fi ceva ce planuiau sa faca de ceva vreme, sau poate fi o decizie da moment. Oricum, pentru majoritatea oamenilor exista de obicei un motiv bun pentru care au facut acest pas.

Intotdeauna vor exista cativa indivizi nesabuiti care isi fac un tatuaj dintr-un capriciu, sau care abia isi amintesc ca si-au facut tatuajul pentru ca au fost beti sau au fost incurajati de prieteni iresponsabili. Dar pentru majoritatea dintre noi, este rezultatul unuia sau mai multor motive atent analizate.

Deci, care sunt mai exact aceste motive? Fiecare tatuaj este unic, si motivele pentru a face unul variaza foarte mult. Iata cateva dintre cele mai comune motive pentru care majoritatea oamenilor aleg sa viziteze un studio de tatuaje Targoviste:

1. De ce nu? Nu este nimic nou, gresit, neobisnuit sau scandalos. Oamenii isi fac tatuaje pe corp de mii de ani, amintesc cei de la pagina www.salon-tatuaje.ro. In diferite perioade din istoria culturilor – occidentale si orientale – tatuajele au intrat si apoi s-au demodat. Cu siguranta, pentru occidentalii din secolul 21, nu a existat niciodata un moment mai popular pentru vizita un salon de tatuaj.

2. Este o expresie durabila si adevarata a cine esti. Sa-ti faci un tatuaj este o declaratie a individualitatii tale – arata tuturor cine esti cu adevarat, si o faci „pentru ca poti”. Fie ca este voba de un mic design discret sau un simbol pe umar sau glezna, fie ca este ceva care iti acopera intreg bratul sau spatele, anunta – sau chiar striga lumii – ca esti un individ, un om unic. Tatuajul tau ajuta sa le spui altora despre cine esti tu.

3. Amintiri fericite. Un tatuaj poate fi o o mod grozav de a-ti aminti de o persoana deosebita, de un loc special, sau de un eveniment major pe care il pretuiesti, si unul pe care iti doresti sa ramai cu tine pentru tot restul vietii. Un tatuaj poate fi despre fi un membru al familiei, un prieten drag, o persoana iubita sau chiar o vedeta publica, cum ar fi o vedeta pop sau de cinema, ori un eveniment, cum ar fi o nunta sau un festival de muzica, care a insemnat atat de mult pentru tine. Indiferent ce s-ar intampla, tatuajul tau readuce multe amintiri fericite si pretuite – amintiri pe care esti hotarat sa nu le uiti niciodata. Si ce modalitate mai buna de a face asta decat cu un tatuaj?

4. Un omagiu adus unei persoane dragi. Similar cu (3) cu mai sus, dar in acest caz, tatuajul este al cuiva care nu mai este cu tine, poate din cauza ca a murit, sau pur si simplu pe cineva pe care vrei sa-l onorezi dintr-un motiv anume. Un tatuaj va ajuta la mentinerea vie a memoriei, a iubirii si a respectului tau.

Te ajuta stepperul sa scapi de grasimea abdominala?

Adevarul este ca nu se poate slabi localizat prin exercitii fizice. Nu putem determina de unde va disparea grasimea prin sport. Daca faci o multime de abdomene, iti vei construi musculatura dar nu neaparat vei reduce grasimea din acea zona. Locul unde depozitam grasimea are o componenta  genetica puternica. Oricum, un plan de scadere in greutate cu un regim si exercitii fizice ar trebui sa ajute la indepartarea grasimii de pe toata suprafata corporala.

Practicarea exercitiilor aerobice pe stepper aduce multe beneficii sanatatii tale, mai ales asupra sanatatii cardiovasculare, ajutand la sensibilitatea insulinii, construind forta musculara si rezistenta. Exercitiul aerobic poate fi, de asemenea, o modalitate de a arde calorii in plus si de a creste mitocondriile musculare, care sunt puteri metabolice ale celulelor.





Cantitatea de exercitii pe care le faci poate avea impact asupra rezultatelor de pierdere in greutate prin miscare fizica. Unele studii de cercetare au aratat o pierdere in greutate semnificativa si in mod specific pierderea grasimii abdominale prin exercitii aerobice, dar altele au indicat doar o mica schimbare de greutate prin efectuarea acelorasi exercitii.

Cu exceptia cazului in care exercitiul general este foarte intens, o pierdere semnificativa in greutate prin exercitii aerobice poate sa nu apara, desi alte beneficii pozitive ale  exercitiilor fizice pot fi vazute.

Cat de mult exersezi, cu ce intensitate si dieta pe care o ai, toate pot avea un impact asupra eforturilor de scadere in greutate prin exercitii aerobice cum ar fi steppingul (văzut aici ca fiind practicat cu ajutorul unui stepper). Acest exercitiu poate fi o parte din planul tau pentru a pierde grasimea abdominala, dar poate vei dori sa incluzi si alte exercitii pentru a obtine mai multe beneficii.

Foto: Sesiune cardio prelungita pe un stepper Fit-sport.ro pentru scaderea procentului de grasime corporala.

Cat de mult exersam?

Cat efort fizic trebuie sa faci pentru pierderea in greutate? Aceasta intrebare este foarte individualizata; din pacate, nu exista o abordare care se potriveste tuturor. Exista recomandari de activitati fizice propuse pentru exercitarea de beneficii pentru sanatate, dar acestea nu sunt neaparat si pentru pierderea in greutate. Vorbind cu un instructor sportiv si cu o echipa medicala, te poate ajuta sa determini cel mai bun nivel de exercitiu pentru tine.





Daca pornesti de la lipsa totala a activitatilor fizice, orice ai face e mai bine decat nimic. Chiar si un stepper e bun, dacă nu doriti, de exemplu, sa alergati. Daca deja ai un plan de antrenament, poate ai nevoie de maresti timpul, intensitatea sau gama de exercitii pentru programul tau de pierdere in greutate.

Daca faci stepping ca exercitiu de baza si nu vezi rezultate in pierderea greutatii, atunci probabil vei avea nevoie sa suplimentezi durata sau intensitatea pentru a vedea schimbari. Pe masura ce progresezi cu rutina ta de pierdere in greutate si exercitiu fizic, muschii se pot adapta pentru a deveni mai eficienti la antrenament. Daca ai o perioada de stagnare in pierderea greutatii, poate fi necesar sa schimbi rutina de antrenament pentru a iesi din acea zona.

Stepper

Adauga cateva exercitii de intensitate mare

Mai multe cercetari sugereaza ca efectuarea intervalelor de exercitii cu intensitate mare (HIIT), poate ajuta la pierderea de grasime si cresterea ratei metabolice, ce poate dura ore bune dupa antrenament. Exercitii de durata inseamna o intensitate de exercitiu mai moderata, care poate fi sustinuta mai mult.

Acest tip de exercitiu poate avea multe beneficii pentru sanatate si ajuta la obligarea corpului sa utilizeze grasimea ca sursa de combustibil. Cu toate acestea, adaugand anumite intervale de intensitate mai mare in antrenamentele cu stepperul, ar putea suplimenta eforturile de pierdere in greutate.

Un studiu din 2008 arata ca HIIT (exercitii cu intentitate mare) a redus semnificativ grasimea abdominala la femeile obeze, iar cercetatorii au ajuns la concluzia ca modificarile compozitiei corpului sunt afectate de intensitate exercitiului.

Vestea cea buna este ca efectuand antrenamente de intensitate mai mare poate necesita mai putin timp decat exersand cu o intensitate mica si o durata mai mare. De asemenea, facand diverse forme de HIIT poate fi sigur pentru majoritatea oamenilor. Acest studiu din 2008 a fost realizat cu femei obeze  de varsta mijlocie, care erau sedentare.

Daca ai orice problema de sanatate sau durere la efectuarea exercitiilor, trebuie sa discuti cu echipa medicala despre cea mai buna reteta de exercitii fizice pentru tine. Daca ai fost sedentar sau ai orice fel de factori de risc pentru boli de inima, discuta cu medicul tau inainte de a incepe un program de exercitii, chiar si cu ajutorul unui stepper.

 

 

Calitatile de baza ale medicilor dentisti de succes

Nu toti cei care studiaza stomatologia pot fi medici dentisti de succes. Este nevoie de o persoana care are vocatie pentru aceasta meserie, si care tine foarte mult la sanatatea pacientilor sai. Nu exista nicio indoiala ca medicii stomatologi trebuie sa aiba un nivel ridicat de educatie, sa cunoasca toate misterele acestei stiinte, si sa inteleaga multitudinea procedurilor necesare pentru a practica acesta meserie. Acesti profesionisti nu trebuie doar sa aiba cunostintele medicale pentru a-si indeplini indatoririle, ci trebuie, de asemenea, sa aiba sau sa dezvolte o serie de caracteristici, abilitati si alte calitati intriseci.

Caracteristicile unui bun stomatolog





  • O componenta cheie ale unor buni medici dentisti este modul in care acestia discuta sincer cu pacientul cu privire la starea lui de sanatate orala. Ei lucreaza cu pacienti care au diferite temeri si preocupari, mai ales in timpul diferitelor interventii pe care le sufera. Acestia iau in serios toate plangerile de durere, si depun eforturi pentru a oferi o solutie definitiva pentru toate ingrijorarile pacientilor.
  • Dupa examinarea atenta a starii de sanatate, acestia ofera pacientilor toate optiunile de tratament sau de prevenire in timp ce explica pe intelesul acestora riscurile si beneficiile fiecareia dintre optiuni. Medicii buni nu se vor supara sau enerva daca pacientii nu aleg niciuna din optiunile expuse sau aleg sa ceara o a doua opinie.De asemenea, medicii buni vor oferi posibilitatea platii in rate pentru pacientii care nu dispun de banii necesari pentru tratament.
  • Acesti medici participa in mod continuu la cursuri de educatie, deoarece stomatologia este in continua evolutie. O data cu introducerea noilor tehnologii si proceduri, medicii stomatologi trebuie sa tina pasul cu cele mai noi descoperiri stiintifice si tehnici.

dentist bun

Abilitatile necesare





  • Dexteritate: cel mai important, un stomatolog trebuie sa aiba dexteritate mentala excelenta –  capacitatea de a gandi si a actiona rapid pentru a diagnostica si a recomanda un tratament  potrivit. De asemenea, stomatologia este o profesia in care indemanarea este foarte importanta, si un dentist care are grija de dexteritatea sa fizica va putea profesa pentru o perioada indelungata. Coordonarea  si dexteritatea fizica sunt necesare in mod constant pentru a face miscari incredibil de precise pentru a trata tesuturile afectate.
  • Atentie la detalii: stomatologii sunt cei mai buni in diagnosticarea precoce a bolilor. Multe dintre primele indicii de boala apar de obicei in cavitatea bucala. Dentistii trebuie sa identifice in mod constant probleme extreme de mici, care sunt usor de trecute cu vederea.

Calitatile necesare

  • Capacitatea de a se simti recompensati datorita ajutorului acordat celorlalti: principala responsabilitate a oricarui medic stomatolog este de a ajuta oamenii sa isi protejeze dintii, de a ameliora durerea  si problemele provocare de tulburarile bucale.
  • Un comportament increzator si linistitor: majoritatea pacientilor se simt incomod, sau chiar inspaimantati de ideea de a merge la stomatolog. Un comportament increzator si linistitor va ajuta clientii sa se simta in siguranta si confortabil atunci cand se afla in cabinet.
  • Bune abilitati interpersonale: un stomatolog profesionist trebuie sa ajute pacientul sa se relaxeze si sa ii distraga atentia in timp ce lucreaza, dar in acelasi timp sa ii explice problemele orale cu care se confrunta, ce proceduri aplica pentru a repara daunele, si ce tehnici  poate folosi pacientul pentru a evita problemele pe viitor.
  • Dorinta si capacitatea de a urma o abordare ca la carte: medicul trebuie sa urmeze un anumit set de practici si procedee de protejare/reparare a dintilor. Mersul la stomatolog ar trebui sa fie o experienta plina de satisfactii, deoarece acesta asigura ca problemele de sanatate orala, de cele mai multe ori dureroase, vor fi tratate cu promptitudine. Medicii dentisti care isi iubesc meseria vor face astfel incat pacientii lor sa se simta in siguranta si confortabil in timpul interventiilor.