Atentie sporita atunci cand cumperi un laptop second hand

Produsele de tip second hand nu sunt vazute prea bine, deci achizitia unui produs second hand este foarte dificila. De multe ori produsele de tip second hand sunt discutate pe multe medii de comunicare, intr-un mod negativ. Cele mai cautate produse de tip second hand sunt laptop-urile deoarece preturile sunt foarte bune, daca ne gandim ca un produs nou costa foarte mult. Deoarece piata locala importa doar produse, preturile sunt exagerat de mari asa ca o solutie fiabila este un laptop la mana a doua. Dar inainte de a cumpara trebuie sa fii foarte atent la orice detaliu. Deoarece e greu sa cumperi un laptop bun iata cateva informatii care sunt destul de importante atunci cand alegi sa cumperi un laptop second hand.

Inainte de a cumpara un anumit produs trebuie sa analizezi piata, sunt foarte multe modele cu diferite specificatii asa ca trebuie sa cumperi acel produs care ti se potriveste perfect pentru activitatiile de zi cu zi. Cand te gandesti la un produs trebuie sa ai si o imagine a partii tehnice a acestuia, daca vrei un laptop cat de cat puternic trebuie sa te asiguri ca procesorul este unul decent, o memorie ram cat mai mare, spatiu de stocare suficient cat sa ai unde gestiona fisiere si alte specificatii care sunt necesare functionarii normale a unui laptop, sfatuiesc angajatii unei firme de reparatii laptop Cluj.

Cauta un vanzator de incredere, acesta este unul dintre cele mai importante aspecte atunci cand cumperi dintr-un mediu digital. Daca te-ai decis sa iti cumperi un laptop second hand trebuie sa cauti si un magazin online de incredere, desigur sa fie unul legal si sa primesti garantie pentru produsele cumparate. Inainte de a cumpara puteti cauta informatii despre acel magazin, daca are un feedback pozitiv inseamna ca merita sa cumparati iar daca despre acel magazin se scrie doar de rau nu merita incercat, chiar daca magazinul este vechi. Fiecare magazin este obligat sa ofere o garantie de minim 12 luni, daca magazinul nu ofera garantie pentru produse inseamna ca acesta functioneaza ilegal sau incalca anumite legii care se pedepsesc – deci trebuie sa evitati astfel de magazine – verificati si informatii despre firma.

Sa zicem ca deja ai un produs placut, acum trebuie sa fii foarte atent la tot ce spune vanzatorul despre laptop. De multe ori clientii se plang ca produsele cumparate au anumite defecte, asta deoarece nimeni nu citeste notele de la produsele respective. Atunci cand un laptop are ceva probleme de genul fisuri sau pixeli morti, vanzatorul adauga o nota cu acest lucru si trebuie sa intelegeti ca produsul chiar are o mica problema. Din cateva rapoarte reiese ca doar 5% se plang ca produsele second hand nu sunt asa cum se asteptau, deci cei 95% nu au nici o problema cu produsele la mana a doua.

Daca cumparati din online un laptop second hand va sugerez sa intrebati vanzatorul orice credeti ca este necesar sa aflati despre acel produs. Daca nu sunteti multumit de produsul comandat (se aplica la toate magazinele online) puteti cere inlocuirea lui sau bani inapoi. Un laptop este foarte util, mai ales ca preturile pentru cele second hand sunt foarte bune. Ganditi-va inainte pentru ce aveti nevoie de un laptop, daca aveti nevoie pentru jocuri atunci aveti nevoie de un laptop puternic iar daca vreti doar pentru internet/muzica sau alte activitatii similare e recomandat si un laptop mediu. Alegeti cu grija!

Cum alegem o camera video pentru securitate

Alegerea camerelor video pentru securitate potrivite este o decizie cu care se confrunta companii de toate marimile si din toate industriile. Dupa cum evolueaza tehnicile de supraveghere si tehnologiile software, aceste camere aduc beneficii afacerilor dincolo de siguranta propriu-zisa. Ca rezultat, alegerea potrivita poate avea beneficii mai mari decat ati planificat.

Specialistii de la magazinul online Zonalert au adunat cateva intrebari la care sa raspundeti inainte de a investi într-un nou sistem de supraveghere:

Camera video securitate

  1. Ascunsa sau factor de descurajare vizual?

Locatia si ceea ce aveti nevoie pentru a monitoriza va stabili daca sunt necesare sau nu modele discrete. Camerele de tip Box pot fi unele dintre cele mai mari si mai evidente, oamenii fiind avertizati ca spatiul este monitorizat, reducand astfel ocaziile de furt.

Camerele de tip Dome sunt cele mai bune pentru a fi utilizate discretionar, datorita dimensiunilor lor mici, pe jumatate de forma sferica – modelele ultra-compacte sunt atat de mici incat acestea sa poata incapea intr-o palma. Camerele de tip PTZ (Pan Tilt Zoom) sunt potrivite pentru monitorizarea zonelor mai mari si urmarirea cu usurinta a persoanelor.

Centru monitorizare video

  1. Se folosesc in interior sau afara?

In timp ce cele mai multe modele moderne pot fi folosite atat în ​​interior cat si in exterior, este important sa se ia in considerare si alte caracteristici, cum ar fi montarea si in locuinte. Pentru utilizarea în medii extrem de reci, o camera video pentru securitate care are un design durabil si un sistem de incalzire incorporat inseamna va avea capacitatea de a porni si functiona în mod optim si in ciuda temperaturilor scazute.

In unele industrii, cum ar fi transportul, de exemplu, este de asemenea important sase aleaga o solutie solida de supraveghere video, care poate functiona în mod fiabil în medii dure, in care poate exista un nivel ridicat de vibratii.

Insa nu doar modelele de exterior au nevoie de carcase de protectie. In medii industriale, cum sunt fabricile, o camera video pentru securitate ar putea avea nevoie de protectie contra rumegusului, de exemplu.

In bucatarii de restaurant, asigurati-va ca aparatura este protejata de substante uleioase, lucru de asemenea important si in baruri si cluburi; factori cum ar fi masinile de fum sau varsatul de bauturi ar putea cere carcase de protectie.

Camere video wireless

  1. Cat de mare este zona pe care doriti sa o acoperiti?

Zona pe care doriti sa o supravegheati va determina tipul de camere necesar, precum si tipul de retea necesar. Este util sa se elaboreze un plan al suprafetei podelei pentru a evalua cantitatea si tipurile de produse necesare. Camerele de tip PTZ functioneaza cel mai bine pentru zone mai mari, oferind o vedere larga precum si capacitatea de a mari anumite portiuni dorite. Cu unele modele aveti vederi largi, cu unghi de pana la 112 de grade, care va permit sa monitorizati zone imense cu doar un singur aparat.

Acest lucru inseamna ca retelele de supraveghere pot fi construite cu mai putine camere video pentru securitate, mentinand costurile totale scazute. Chiar si la cele mai largi unghiuri de vizualizare, calitatea imaginii ramane impresionanta.

In comparatie, pentru suprafetele mai mici probabil ca vor fi suficiente niste aparate statice. Exista, de asemenea, diferite tipuri de retele care sunt necesare in functie de dimensiunea zona pe care doriti sa o monitorizati.

Cele mai multe intreprinderi vor necesita doar o retea LAN; cu toate acestea, retelele mari vor necesita o retea WAN.

  1. Cat de multa claritate a imaginii si ce fel de detalii aveti nevoie?

Dimensiunea zonei pe care doriti sa o monitorizati va determina rezolutia de care aveti nevoie. De exemplu, spatii largi de vanzare cu amanuntul vor necesita o rezolutie inalta, pentru a asigura o calitate a imaginii ce nu este compromisa atunci cand se efectueaza un zoom.

In mod alternativ, zone mai mici – cum ar fi birouri sau incaperi de primire – vor necesita de obicei doar camere de joasa rezolutie. Nu intotdeauna camera video pentru securitate cu cea mai mare rezolutie este cea mai buna solutie.

In schimb, puteti evalua fiecare spatiu pe rand cate unul, cheltuind banii în mod eficient.