A venit timpul sa aruncati frigiderul vechi?

Observati o oferta buna la un frigider

Daca frigiderul dumneavoastra actual are mai mult de zece ani si aveti bani pentru a va permite un frigider nou pe care il vedeti disponibil la un pret bun, ar trebui cel putin sa va ganditi sa il cumparati. Presupunand, desigur, ca ati facut deja cercetarile adecvate si ati comparat modele similare.

Acest lucru poate parea ca si cum ati arunca in vant bani buni, dar amintiti-va ca, cu cat frigiderul dumneavoastra devine mai vechi, cu atat mai mult pot costa interventiile efectuate de firmele de reparatii frigidere, este mai putin eficient din punct de vedere energetic si poate deveni un inconvenient tot mai mare.

Mai degraba decat sa asteptati ca frigiderul dumneavoastra sa se strice inevitabil in cel mai nepotrivit moment si sa va lase la mila unui vanzator, profitati de o afacere buna atunci cand o vedeti. Este posibil sa nu existe vanzari sau oferte speciale atunci cand, intr-un final, trebuie sa inlocuiti frigiderul.

Daca doriti, puteti vinde frigiderul dumneavoastra actual la un pret foarte ieftin pentru a recupera o parte din banii cheltuiti pentru noua dumneavoastra unitate. Asigurati-va ca sunteti sincer in legatura cu vechimea frigiderului. Este posibil ca cel putin sa puteti vinde unele dintre piesele care sunt inca functionale.

Daca toate celelalte optiuni nu reusesc, macar faceti un efort pentru a recicla vechiul frigider. Acest lucru este extrem de important, dar multi oameni nici macar nu stiu ca este posibil sa faca asta. Multe frigidere, congelatoare si alte aparate de bucatarie vechi contin materiale care ar trebui eliminate in mod corespunzator si nu doar aruncate deoparte intr-un depozit de deseuri.

Va puteti auzi frigiderul „functionand”

Nu, aceasta nu este o farsa la telefon din anii ’90, dar daca va auziti intr-adevar frigiderul „functionand”, atunci ar fi timpul sa chemati un tehnician pentru a vedea care ar putea fi problema. Desi frigiderele nu sunt, de obicei cele mai silentioase aparate, nu ar trebui sa observati niciun zgomot in timp ce functioneaza. Un zumzet sau un bazait continuu poate fi problematic daca persista pentru mai mult timp dupa ce reconectati frigiderul sau deschideti usile.

Daca zgomotul excesiv continua dupa interventia unui tehnician, aveti doar doua optiuni. Cumparati unul nou sau incercati sa-l prindeti inainte sa fuga de tot, se amuza cei de la site-ul www.reparatiifrigidere.net.

Concluzii:

In cele din urma, daca nu puteti decide daca ar trebui sa va reparati frigiderul pentru mai multi ani sau sa cumparati unul nou, consultati un tehnician renumit si de incredere. De asemenea, ar fi bine sa verificati daca frigiderul dumneavoastra este in garantie sau daca are un plan de service extins. Desi acest lucru este putin probabil, in special pentru unitatile mai vechi, merita totusi sa verificati.

Amintiti-va, indiferent daca aveti un mini-frigider sau un frigider mai mare cu congelator, la un moment dat, continuarea repararii unui frigider imbatranit va va costa mult mai mult decat simpla lui inlocuire.

Folie auto – Informatiile de care ai nevoie

I: Poate fi instalata o folie cumparata ulterior peste nuanta de fereastra din fabrica?

R: Atata timp cat este o nuanta de fereastra din fabrica – care este o culoare in sticla – filmul de pe fereastra poate fi instalat direct pe sticla. Folia care se vinde separat are multe mai multe beneficii solare decat nuanta din fabricaa ferestrei. Pelicula pentru geamuri care se vinde separat respinge 99% din razele ultraviolete si intre 35% – 60% din caldura, in functie de nivelul filmului utilizat. In plus, adaugarea unei pelicule cumparate dupa cea de fabrica va poate oferi mai multa intimitate pentru depozitarea obiectelor personale in masina, sugereaza site-ul specializat www.folie-auto.net.

I: Filmul imi va afecta functia de dezghetare a geamului din spate, sau aceasta va afecta filmul?

R: Nu, folia si functia de dezghetare nu vor fi afectate.

I: Pot intuneca nuanta geamurilor din fabrica?

R: Da. Atata timp cat este nuanta din fabrica a ferestrei, service-ul ales poate instala folia auto direct pe sticla. Culoarea nuantei din fabrica este de fapt un pigment din sticla. Pelicula pentru geamuri pe care o cumparati separat are, de asemenea, mult mai multe beneficii solare decat nuanta de fereastra din fabrica. Nuanta din fabrica respinge doar o parte din razele UV si respinge doar o cantitate mica de caldura. Pelicula pentru geamuri de pe piata respinge 99% din razele ultraviolete si intre 35% -60% din caldura, in functie de nivelul filmului utilizat. Ba mai mult, pe langa aceste avantaje, filmul adaugat ulterior va va oferi mai multa confidentialitate pentru depozitarea obiectelor personale din portbagaj.

I: Cum imbunatateste filmul confortul pe tot parcursul anului?

R:  O folie auto creeaza un mediu mai confortabil prin controlul consecvent al climatului, eliminand problemele „peretelui rece” si „peretelui fierbinte”. Elementele masinii raman mai confortabile vara si iarna, reducand „punctele fierbinti”, indiferent unde si cat bate soarele.

I: Cum reduce folia auto costurile energetice?

R: Vara, folia pentru geamuri reflecta soarele fierbinte, reducand cumulul de caldura si scazand costurile aerului conditionat. Iarna, folia pentru ferestre retine caldura – pana la 15% – pentru a reduce costurile de incalzire. Aceasta reducere de la an la an a costurilor energiei poate produce un avantaj impresionant al investitiei.

I: Ce este folia oglinda?

R: Folia oglinda se bazeaza pe iluminare, nu pe film in sine. Partea cea mai stralucitoare este partea pe care o puteti vedea. In timpul zilei, cand este lumina afara, puteti vedea in exterior. Noaptea, daca aveti lumini aprinse in interior si nu aveti lumina in exterior, atunci efectul se inverseaza.

I: Se poate aplica pelicula pentru ferestre pe orice suprafata?

R: Nu. Adezivul este menit sa se ataseze numai de sticla. Folia pentru geamuri trebuie aplicata numai pe suprafetele de sticla care au un finisaj neted. Materialele din plastic sau plexiglas contin prea mult ulei pentru ca filmul sa se ataseze corespunzator pentru o perioada lunga de timp.

Cata nevoie avem de certificat energetic?

Fiind un proprietar al unei afaceri sau al unei case, ultimul lucru pe care il aveti in gand atunci cand doriti ca sa vindeti ori ca sa va inchiriati respectiva proprietate este un certificat energetic . Dupa toate aspectele asupra carora trebuie sa va aplecati atentia (agentii imobiliari, contractele de inchiriere, chiriile si multe, multe altele), e nevoie cu adevarat ca sa faceti rost de actul acesta?
Raspunsul cel mai simplu la intrebarea aceasta este unul singur: „Daca vindeti sau inchiriati o casa ori un imobil comercial – DA”. Guvernul a bagat aceasta obligativitate in legislatia de specialitate, ceea ce a facut ilegala orice vanzare sau inchiriere de imobil fara a furniza, catre eventualii cumparatori sau chiriasi, acest act. Legea in cauza se aplica la toate cladirile vandute ori inchiriate din intreaga tara, plecand din ziua de 20 iulie 2013.

S-ar putea spune ca acesta este o impunere asupra timpului dumneavoastra, insa, de fapt, acest certificat energetic este, in realitate, o investitie foarte utila si importanta. S-ar putea sa fie chiar o posibilitate de a castiga de pe proprietatea dumneavoastra ceva mai multi bani (o chirie mai mare ori un pret ceva mai bun in cazul vanzarii), ne informeaza site-ul www.certific.ro.

Certificatul energetic pentru proprietarii caselor

Acest act va demonstra cumparatorilor potentiali care este incadrarea casei dumneavoastra in clasele de energie. Aceasta se poate sa varieze de la nota „A” pana la nota „G” (de la cea mai eficienta si pana la varianta cu eficienta cea mai mica). Informatia aceasta poate sa fie folosita de catre cumparatori ca sa calculeze viitoarele posibile facturi (implicit, costuri) cu energia. De asemenea, informatia din certificatul energetic le va putea permite ca sa ia in calcul care vor fi viitoarele lucrari pentru intretinerea casei respective. De exemplu, daca este cazul ca sa se schimbe usile ori ferestrele cu altele noi.

In situatia in care sunteti proprietarul unei case care isi doreste inchirierea imobilului detinut, viitorii chiriasii vor putea avea in atentie costurile aferente folosirii in interes propriu a proprietatii dumneavoastra si daca vor avea parte de o casa confortabila si calduroasa. Un certificat de eficienta energetica este un mecanism esential pentru acei care doresc ca sa compare si ca sa analizeze fiecare casa in parte pe care o vad.

O pozitionare a casei dumneavoastra intr-o clasa energetica buna ofera posibilitatea de a aduce o vanzare mai buna ca pret ori o chirie ceva mai mare, in caza ca doriti numai sa inchiriati. Macar nu o sa aveti probleme in a gasi un cumparator ori un chirias. Inclusiv agentul imobiliar va folosi un astfel de certificat energetic ca pe un atu propriu – accentuand astfel valoarea proprietatii prin intermediul acestui document.

Certificatul pentru cladirile care au o destinatie comerciala

Repetam: chiria pe care dumneavoastra o solicitati, ori pretul casei de vanzare primit sunt direct proportionale de clasa energetica a cladirii pe care dumneavoastra o detineti. In afaceri, acesta este un lucru foarte important, deoarece o clasa energetica mai mica poate sa aiba un impact deosebit de mare asupra facturilor de utilitati, cum ar fi aceea pentru incalzirea cladirii. Proprietarii de afaceri este necesar ca sa cunoasca daca vor avea costuri suplimentare cu intretinerea cladirii pentru ca acestea au un anumit impact asupra intregului profit al companiei detinute.

Este evident deci ca a avea un certificat energetic este un lucru foarte important si nu reprezinta numai o cerinta a legii. El va permite, daca doriti ca sa inchiriati ori sa vindeti proprietatea pe care o detineti, dar va putea si sa aiba o influenta pozitiva asupra pretului de vanzare ori a celui de inchiriere. Ceea ce este, in acest caz, o situatie sigura de castig!

4 Aspecte de luat in calcul cand doriti sa cumparati un tractor

1. Motorul tractorului

Tractoarele difera in ceea ce priveste motorul si, prin urmare, trebuie sa luati in considerare tipul de motor pe care il veti achizitiona. Adesea, motorul este unul dintre cele mai importante elemente ale unui tractor prin faptul ca determina puterea. Daca sunteti in cautarea unui tractor care sa poata face fata unei lucrari grele, atunci trebuie sa investiti intr-un motor puternic. Majoritatea tractoarelor utilizeaza combustibil diesel.

2. Atentie la accesoriile potrivite

Este foarte probabil sa folositi tractorul alaturi de alte echipamente. Daca acest lucru este adevarat, atunci trebuie sa cautati un tractor care are tipul de carlig potrivit pentru munca dvs. Exista diferite tipuri de atasamente cu carlig, cum ar fi carligul in trei puncte. Adesea, carligul in trei puncte este mai util deoarece vine cu un elevator hidraulic care poate fi utilizat pentru a ridica si cobori orice echipament atasat cu usurinta. Exista, de asemenea, accesorii simple ale barei de tractiune si accesoriile specializate. Accesorii specializate sunt concepute in mod special pentru a fi utilizate cu stivuitoare si incarcatoare frontale.

3. Capacitate de ridicare

Atunci cand cumparati un tractor nou, trebuie sa fiti atenti cu capacitatea de ridicare, deoarece poate fi foarte complicat si inselator. Exista mai multe modalitati prin care puteti masura capacitatea de ridicare a noului dvs. tractor. De exemplu, exista tractoare ale capacitatii de ridicare a bratelor, capacitatii centrului de galeata, capacitatii pivotului, capacitatii de ridicare statica, capacitatii de ridicare inaltime completa, printre alte tipuri. In plus, fiecare tractor vine cu fluxuri si presiuni hidraulice diferite. Este recomandabil sa alegeti sa cumparati un incarcator si un tractor de la acelasi producator pentru probleme de compatibilitate.

4. Valoarea la revanzare

Este de inteles ca va trebui sa vindeti ceva ce cumparati, la un moment dat. Ca atare, marca tractorului pe care il cumparati ar trebui sa fie usor de vandut chiar si dupa multi ani de utilizare. Nu doriti sa aveti un tractor pe care nu il puteti vinde usor cand va veni momentul. Pentru a fi pe partea sigura in ceea ce priveste obtinerea unei valori mai bune de revanzare, obtineti tractorul dvs. de la un producator de top pe piata precum Fiat sau Pasquali. Un astfel de tractor nu numai ca va va oferi o valoare mai buna a revanzarii, ci si un serviciu excelent.

In mod evident, exista atat de multi factori pe care trebuie sa ii luati in considerare inainte de a cumpara un tractor nou. Desi nu este usor sa cumperi produsul potrivit, sfaturile de mai sus va ofera un inceput de vedere asupra a ceea ce trebuie sa luati in calcul la un tractor pentru a va asigura ca il cumparati pe cel mai bun. Lasati nevoile dvs. prezente si viitoare sa va ghideze in luarea deciziei cu privire la versiunea cea mai potrivita pentru necesitati. Planuiti sa obtineti un tractor pentru ferma dvs.? Alocati timp pentru a intelege ce face un tractor excelent, si nu puneti niciodata prea mult accent pe un singur factor – luati in considerare contributia tuturor elementelor pentru a va ajuta sa cumparati cel mai potrivit produs.

Geamuri Termopane – O investitie care merita facuta

Ce este Termopanul si Cum Functioneaza?

Geamurile termopane, cunoscute de asemenea si ca geamurile izolate, reprezinta folosirea a doua placi de sticla pentru a reduce transmiterea de zgomot si caldura prin ferestre si usi. Printr-o fereastra cu o singura sticla standard, atat galagia cat si caldura sunt transmise cu usurinta. Vara, lumina soarelui va încalzeste casa. Iarna, caldura iese afara din interiorul casei dumneavoastra. Platiti mai mult pentru costurile de încalzire si racire. Pe tot timpul anului, zgomotul poate trece cu usurinta prin fereastra.

Prin folosirea a doua placi de sticla (termopane), spatiul dintre cele doua reduce semnificativ transmiterea atat de caldura cat si de sunet. In produse mai ieftine, spatiul acela poate fi doar aer. In cele mai eficiente geamuri termopane, folosirea unui gaz precum argonul pentru a umple spatiul respectiv ofera performante de izolare superioare.

 Care Sunt Beneficiile?

O locuinta mai confortabila

Punand termopane la ferestrele si usile dumneavoastra va veti face familia sa se simta mai confortabil în locuinta dumneavoastra. Avand ferestre termopane, veti tine canicula la distanta vara, si caldura înauntru pe timpul iernii. Nu toti ne bucuram de sistemele de încalzire si climatizare care pornesc si se opresc la nesfarsit, cauzand zgomot si invadandu-ne cu aer fierbinte sau rece. Geamurile termopane vor mentine temperatura locuintei dumneavoastra stabila, micsorand numarul de dati în care sistemul dumneavoastra de încalzire/racire trebuie sa porneasca sau sa se opreasca. Geamuri termopane

 O casa mai silentioasa

Doriti sa va bucurati de o locuinta mai silentioasa si mai linistita? In lumea de astazi, zgomotul ne poate distrage de la bucuria de a fi acasa. Punand termopane ferestrelor dumneavoastra puteti reduce dramatic orice poluare fonica din cauza careia suferiti. Acestea pot include zgomote suparatoare precum latraturile cainilor, aparate de climatizare zgomotoase, vecini galagiosi, zgomote aviatice, zgomote din trafic, cluburi si pub-uri din apropiere – pentru a numi doar cateva.

Facturi mai mici la Energie

Facturile la energie cresc mereu, si aceasta va fi cu siguranta o problema continua pentru bugetul familiei dumneavoastra. Ferestrele pot avea impact sever asupra costurilor de incalzire si racire ale unei cladiri. Pana la 40% din energia folosita pentru incalzirea unei locuinte poate fi pierduta, si pana la 87% din caldura acesteia castigata prin ferestre.

Folosind geamuri termopane veti imbunatati performanta energetica si veti reduce costurile si emisiile de taxa verde la gaz.

O locuinta mai sigura

Majoritatea hotilor pot intra prin ferestre sau usi. Ferestrele standard, cu o singura placa, nu ofera niciun fel de protectie locuintei dumneavoastra fata de astfel de persoane. Ferestrele si usile moderne cu termopane, folosind tehnologie de incuiere în mai multe puncte, si imbunatatind securitatea prin ramele uPVC, pot ajuta la imbunatatirea securitatii casei Dvs.

Reducerea condensului

Condensul este cauzat atunci cand o suprafata rece intalneste aer umed. Il vedeti atunci cand un pahar de baut lasa stropi de condens pe masa dumneavoastra, si il vedeti si atunci cand oglinda din baia dumneavoastra se abureste.

Usi termopane

În multe locuinte de astazi condensul ferestrelor si al usilor este o problema. Avem aceste placi de sticla de 3mm, care în lunile mai reci devine o suprafata rece. Cand aerul cald si umed din locuinta dumneavoastra se intalneste cu aceasta placa de sticla rece, poate aparea condensul.

Condensul pe ferestrele dumneavoastra poate cauza un numar de probleme. Umezeala se poate scurge in jos, deteriorand rama ferestrei – in special daca este din lemn. Uneori, condensurile cu adevarat grave va pot deteriora peretele, arhitrava, covorul sau chiar podeaua dumneavoastra. Nivelurile înalte de umiditate sunt de asemenea medii propice pentru reproducerea mucegaiului.

Geamurile termopane vor elimina practic aceste probleme. Gazul dintre cele doua placi de sticla va asigura ca sticla din interior este pastrata la temperatura camerei. Problemele de condens vor deveni un o problema a trecutului.