Sfaturi pentru a obtine mai multa valuta din banii Dvs

Evitati chioscurile de schimb valutar din aeroporturi

Daca nu aveti timp sa obtineti numerar de la banca inainte de calatorie, poate fi tentant sa obtineti valuta la un chiosc al aeroportului sau la birou de schimb valutar. Acesti comercianti ofera confortul apropierii, dar ratele lor de schimb sunt de obicei mult mai putin favorabile decat banca dvs. de acasa.

De exemplu, daca calatoriti in Regatul Unit si banca dvs. v-a oferit un curs de schimb de 100 GBP la 5500 Ron, chioscul aeroportului va poate oferi doar 91 GBP la 5500 Ron, costandu-va bani suplimentari sub forma de mai putine lire sterline obtinute pentru aceeasi suma.

Chioscurile din aeroport pot percepe totdata taxe mai mari, care sunt uneori ascunse in cadrul ratelor de schimb mai scazute pe care le ofera pentru conversia leului dumneavoastra in alta moneda. Daca calatoriti din scurt si aveti nevoie de valuta straina in numerar la aeroport, ar putea merita sa platiti costul suplimentar din motive de comoditate. Daca puteti planifica din timp, totusi, incercati sa evitati chioscurile din aeroport si alte ghisee de schimbat valuta Valcea.

Platiti cu cardul, dar aveti grija la comisioanele de tranzactii in strainatate

Odata ajuns la destinatie, puteti alege sa va pastrati numerarul strain si sa platiti cu cardul de credit cat mai mult posibil. Dar aceasta poate pune o alta problema: comisioanele de tranzactie in strainatate.

In functie de banca dvs. si de cardul pe care il aveti in portofel, vi se poate aplica o taxa de tranzactie in strainatate de pana la 3% pentru fiecare achizitie din alte tari. De exemplu, daca cheltuiti un total de 5.000 Ron intr-o calatorie folosind cardul dvs. si vi se percepe o taxa de tranzactie in strainatate de 3% la fiecare achizitie, veti plati 150 Ron in taxe suplimentare. Probabil ati fi preferat sa cheltuiti acesti bani pe niste suveniruri?

Pentru a evita aceste comisioane ascunse sub forma tranzactiilor in strainatate, documentati-va temeinic in legatura cu toate taxele pe care le solicita banca Dvs la utilizarea cardului, recomanda platforma web Schimbvalutar.net. In acelasi timp puteti sa va sunati banca si sa intrebati daca percepe comisioane de tranzactie in strainatate cu tipul de card sau cont pe care il aveti.

Daca aveti timp inainte de calatorie, poate doriti sa solicitati un card care nu percepe comisioane de tranzactie in strainatate, mai ales daca este un card bun pentru recompense de calatorie.

Platiti in moneda locala pentru a evita taxele de conversie a monedei

Unii comercianti internationali va permit sa alegeti daca doriti sa platiti pentru achizitia dvs. in moneda locala sau in alta moneda. Desi s-ar putea sa nu se intample cu fiecare achizitie, fiti atenti, deoarece este un loc pentru a economisi taxe.

Daca va aflati vreodata in aceasta situatie, ar trebui sa alegeti sa platiti in moneda locala. Daca alegeti sa platiti in Ron, vi se va percepe o taxa suplimentara de conversie a monedei, si probabil cursul de schimb oferit va fi mai slab. La inceput poate sa va para ca este o alegere mai convenabila sa platiti in Ron in loc de moneda locala, dar in cele din urma va va costa mai mult.

Avantajele si dezavantajele inchirierii unei unitati in regim hotelier

Exista multe lucruri de luat in considerare atunci cand decideti daca sa va listati proprietatea ca inchiriere pe termen lung sau in regim hotelier. Pentru a optimiza rentabilitatea investitiei dvs. imobiliare, este important sa intelegeti beneficiile si dezavantajele ambelor optiuni:

Locatia este un factor de top. Inchirierile in regim hotelier devin o alternativa populara la hotelurile traditionale pentru multi vizitatori din zonele turistice populare. Pe de alta parte, o inchiriere pe termen lung ofera mai multa stabilitate, cu chiriasi consecventi pe un an, informeaza site-ul online www.regimhotelier.net.

Beneficiile inchirierii in regim hotelier

O inchiriere in regim hotelier poate fi un apartament, o casa sau o vila care este inchiriata orice perioada, de la o zi la cateva saptamani. In medie, proprietatile inchiriate in regim hotelier sunt ocupate cateva zile la un moment dat. Mai jos sunt cateva avantaje ale investitiei intr-o inchiriere in regim hotelier:

Potential de castiguri mai mari

In mod normal, inchirierile pe termen scurt in zonele de destinatie percep preturi mai mari decat inchirierile pe termen lung. In special in timpul sarbatorilor, evenimentelor sportive mari, concertelor si sezonului de varf, chiriasii se asteapta sa plateasca tarife premium. In calitate de administrator al proprietatii, va puteti modifica tarifele pe noapte in functie de cerere, explica proprietarul unui apartament Satu Mare in regim hotelier. Acest lucru poate creste veniturile pe care le obtineti intr-un ritm mai rapid.

Flexibilitate de vacanta

Deoarece chiriasii stau la proprietatea dvs. doar cateva zile la un moment dat, aveti mai multa flexibilitate sa folositi locuinta pentru dvs. Puteti bloca perioadele in care stiti ca il veti folosi, sau puteti face o excursie daca nimeni nu inchiriaza proprietatea in prezent.

Intretinere si reparatii la zi

Daca locuiti in apropierea proprietatii si pregatiti locuinta pentru fiecare oaspete nou, atunci veti putea efectua mai repede reparatiile necesare, deoarece veti fi prezent mai des.

Deduceri fiscale

Daca intentionati sa va inchiriati locul pentru 14 zile sau mai putin pe an, atunci va puteti califica pentru regula celor 14 zile. Acesta afirma ca un proprietar de proprietate nu va trebui sa plateasca impozite pe veniturile din chirie daca inchiriaza doar 14 zile sau mai putin pe an. De asemenea, aveti voie sa deduceti cheltuielile legate de inchiriere, cum ar fi asigurarea, intretinerea si utilitatile.

Beneficiile inchirierii unei unitati in regim hotelier

Reglementari mai stricte

Unele zone de cartiere au reguli stricte pentru inchirierile de acest tip.

Costurile de intretinere

Deoarece inchirierile in regim hotelier sunt considerate mai degraba hoteluri, oaspetii se asteapta la o casa complet mobilata. Deoarece rata de rotatie a clientilor este mult mai mare, veti avea mai multe taxe de curatenie, precum si reaprovizionarea cu prosoape, cearsafuri, produse din hartie si multe altele. Acest lucru va poate afecta profiturile.

Cerererea fluctuanta

Majoritatea chiriasilor vor ramane in proprietatea Dvs doar cateva zile, asa ca probabil vor exista perioade in care nimeni nu inchiriaza proprietatea, mai ales in afara sezonului.

Chiar e nevoie de asigurare cand vine vorba de inchirieri auto?

Problema acceptarii sau refuzarii optiunii “adauga asigurare” recomandata de companiile pentru masini de inchiriat a fost discutata si dezbatuta de mii de ori. Ca si in cazul multor altor subiecte legate de riscuri, jurnalistii obisnuiti sau nepregatiti care abordeaza acest subiect furnizeaza informatii incomplete cu privire la riscurile reale si solutiile disponibile. In acelasi timp, insa, exista diferite puncte de vedere cu privire la riscuri si solutii chiar si intre expertii in industria de masini de inchiriat. Acest articol va examina riscurile trecute de multe ori cu vederea care ii asteapta pe cei care inchiriaza masini, si va urmari sa ofere cateva solutii pentru a gestiona aceste riscuri.

Firmele de inchirieri auto nu vand asigurari propriu zis, insa iti prezinta posibilitatea de a nu plati o taxa suplimentare si de a raspunde personal pentru orice daune provocate autoturismului inchiriat. Cei care acorda consultanta clientilor si le spun ca daca detin o masina si platesc asigurarea corespunzatoare, acesta va acoperi si daunele pentru o masina de inchiriat au dreptate, insa numai partial. Hai sa cadem de acord: sa ai dreptate doar partial nu este un mod corect de a consilia clientii.

Companiile de masini de inchiriat intalnesc diferite costuri atunci cand unul din automobile este lovit sau furat, iar cei care au renuntat la asigurare sunt contractual responsabili sa platesca orice cheltuieli aparute in urma incidentelor. In cele ce urmeaza vom prezenta riscurile care sunt eliminate prin achizitionarea asigurarii de la compania de inchirieri, riscuri ce nu sunt acoperite in mod obisnuit de alte metode de protectie. Ca urmare, transferarea acestor riscuri inapoi la compania de rent-a-car este o metoda de protectie ce merita luata in considerare:

 • Pretentii marunte: deseori, zgarieturile minore, indoituri, etc., pot avea ca rezultat pagube de sute de lei si pot fi nedeductibile in cazul unei asigurari personale, acest lucru reprezentand o cheltuiala in plus din buzunarul propriu in caz ca refuzi asigurarea.
 • Costuri pentru pierdere de utilizabilitate: defectele care au ca rezultat intrarea masinii de inchiriat in service si impiedica compania de a produce venituri pentru o perioada duce la ceea ce se numeste “pierdere a uzabilitatii”, iar costurile vor fi acoperite din buzunarul tau.
 • Costuri inainte si dupa: costurile care apar atunci cand valoarea unei masini de inchiriat este diminuata ca urmare a unui accident sunt rareori acoperite de asigurarile traditionale cu caracter personal. Ele pot fi, de asemenea, semnificative.
 • Taxe suplimentare: renuntarea la asigurarea oferita de firmele de inchirieri auto vine la pachet cu renuntarea la cheltuielile administrative suportate dupa un incident. In esenta, acestea sunt costuri minore ce apar dupa o revendicare cum ar fi depozitare, revendicari pentru cheltuielile de ajustare si remorcare. In timp ce aceste costuri nu sunt foarte ridicate, ele nu sunt acoperite de cele mai multe polite de asigurate auto cu caracter personal.
 • Litigii de decontare: cei care fac asigurari inteleg foarte bine provocarile care apar in incercarea de a conveni asupra valorii unei masini deteriorata ce a fost clasificata a fi o pierdere totala. Costul pe care o firma de rent-a-car il va cere pentru a inlocui o masina poate fi cu mult mai mare decat valoarea actuala a masinii.
 • Timp: cei care aleg sa achizitioneze asigurarea de la firma de masini de inchiriat invoca motivul ca acest lucru le ofera pace si liniste.
 • Cartea de credit: persoanele care refuza asigurarea si au parte de o revendicare din partea firmei invata repede ca aceasta va aplica orice taxe neacoperite pe cardul de credit pe care il folosesc pentru inchiriere. Cumpararea asigurarii elimina acest risc, ce poate fi considerabil.
 • Polita personala de asigurare:  clientii care prefera sa transfere riscurile de la firma ce ofera masini de inchiriat catre furnizorul de asigurari auto trebuie sa isi reminteasca ca acest lucru poate avea un impact asupra politei de asigurare personale.

Avantajele inchirierii in regim hotelier versus hoteluri

Daca sunteti un calator de afaceri sau un turist frecvent, va puteti da seama ca apartamentele inchiriate in regim hoteliert devin rapid noile hoteluri de lux. Este posibil sa nu aiba servicii de camera sau servicii de menaj, dar multe dintre ele ofera servicii si avantaje de lux pe care pur si simplu nu le puteti gasi intr-un lant hotelier.

Iata trei avantaje ale regimului hotelier comparat cu banii cheltuiti pe un hotel:

1. Costuri mai mici

Mai ales daca stai in oras pentru o saptamana sau mai mult, inchirierea unei case sau a unui apartament poate fi mai ieftina decat plata pe noapte la un hotel. Chiar si pentru cele mai economice hoteluri, puteti plati cu usurinta peste 2000 lei pe saptamana. Dar multe apartamente in regim hotelier dragute percep o suma similara pentru o sedere de o luna intreaga, si chiar scad chiria daca ramaneti doar o parte din luna.

2. Locatie mai frumoasa

Lanturile hoteliere sunt adesea construite in zone comerciale, limitandu-va la autostrazi si lanturi fast food. Cand inchiriati un apartament sau un apartament in proprietate privata, va alegeti zona si cartierul. Daca vizitati Banatul, de exemplu, poate preferati sa alegeti cazare in Timisoara intr-un cartier la moda de langa Parcul Botanic sau Calea Aradului. In cartierele centrale aveti acces prietenos pentru pietoni la parcuri publice si restaurante locale la moda din care sa alegeti, ceea da ofera vizitei un sentiment mai personal si local.

3. Amenajari mai bune

Cadele cu hidromasaj, televizoarele cu ecran plat, camerele de biliard si o spalatorie si uscator privat nu sunt neaparat incluse in hoteluri. Cu toate acestea, sunt destul de comune in apartamentele inchiriate in regim hotelier. Daca nu va place sa va curatati propria mizerie, sa aveti o bucatarie complet echipata este placut daca calatoriti de unul singur sau daca doriti sa invitati oamenii sa ia o masa. Sa aveti un balcon spatios pe care sa va relaxati seara poate fi o schimbare de ritm revigoranta de la cei patru pereti obisnuiti ai unei camere de hotel.

Despre romanii de peste granite…

Ca vrem, ca nu vrem, ca ne place, ca nu ne place, ca suntem mai mereu cu gandul acasa sau aproape deloc….daca suntem romani, simtim romaneste, dar ne-am stabilit temporar sau definitiv in afara tarii, unii ne numesc romani instrainati.Ma tot intreb cati oare dintre noi, romanii, am ajuns sa fim departe de tara! Nu ma iluzionez dand crezare oficialitatilor romane care, fie au interesul intr-o perioada non-electorala sa demonstreze ca romanii o duc bine acasa, fie au toata inclinatia in perioadele electorale sa ne inmulteasca, pentru ca manevrele voturilor sa poata fi dejucate de demarcatia granitei.

Si-atunci am inceput sa ma uit in jurul meu: la fosti colegi, prieteni, familie, sau la romani pe care pur si simplu i-am intalnit tam-nesam peste hotare. Suntem multi, pot spune asta cu certitudine! Aproape ca nu mai exista loc pe glob in care sa nu ai sansa ca plimbandu-te spre nicaieri sa intalnesti un roman instrainat.

Imi place firea romanului necunoscut, pe care-l intalnesti pe strazi canadiene, franceze, engleze, italiene, spaniole, germane…e jovial, e bucuros si-atat de dornic sa rosteasca romaneste! Credeti-ma, cele mai longevive si dezinteresate prietenii intre romani se stabilesc dincolo de granite. Este forma solidaritatii, a empatiei, a bucuriei de a apartine unui popor. Romanul de acasa nu are vina ca nu da atentie acestor forme fericite ale propriei apartenete. E greu sa o faca traind in sosul societatii pe care, cumva o condamna pentru nefericirea lui.

In orice caz, firea romanului instrainat este firea romanului adevarat! Si aici nu citez vreun vers de manea ci doar vorbesc despre o realitate transata aparent intr-o fraza lipsita de sentiment.
Dragii mei, romani ca mine, plecati dintr-un motiv sau altul in afara tarii. Despre firea romanilor s-a comentat din timpuri vechi. Se comenteaza indelung si azi: firea romanilor este subiect subsidiar televizat continuu, fie ca vorbim despre media din Romania sau cea internationala.

Eu simt romaneste, iar sufletul-mi romanesc imi spune ca unii si altii inceaca sa se joace de-a deturnarea firii romanesti. Ca gresesc, ca nu gresesc, raman un incurabil si cred ca ceea ce am invatat in scoala romaneasca din anii copilariei “Traim intr-o tara bogata si frumoasa, cu oameni harnici si primitori” este pe cat de adevarat pe atat de putin despre calitatea de a fi roman.

Transport Arad Budapesta: masina vs. tren

Atunci cand iti planifici calatoria catre capitala Ungariei, alegerea unei solutii de transport Arad Budapesta este una dintre cele mai importante decizii. Variabilele pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand iei o decizie pentru o metoda de transport sunt:

 • Zona geografica – vrei sa mai calatoresti si catre alte regiuni sau orase maghiare?
 • Zonele in care poti ajunge cu trenul;
 • Arii urbane sau rurale – o masina nu te ajuta prea mult intr-un oras mare, dar cand calatoresti in afara acestuia sunt foarte utile;
 • Numarul de calatori – masina reprezinta o varianta mai ieftina daca sunt mai mult de 2 calatori;
 • Bagaje – daca ai multe bagaje, trenul nu este cea mai buna solutie;
 • Prezenta copiilor – calatoria cu masina este mai flexibila, insa trenurile le ofera acestora mai mult spatiu de miscare.
Calatoria cu trenul

Datorita sistemului european de trenuri, acest mijloc de transport Arad Budapesta este o posibilitate simpla si ieftina pentru orice calator. Acest sistem este de foarte mare ajutor atat pentru localnici, cat si pentru turisti, avand statii bine stabilite, orare usor de accesat si conexiuni eficiente intre destinatiile populare. Pana si calatorii neexperimentati se pot descurca surprinzator de usor. In general, trenurile europene merg acolo unde ai nevoie si sunt rapide, frecvente si accesibile la pret. Profita de acesta retea pentru a-ti planifica o calatorie de vis. Pentru multi calatori, placerea calatoriei prin Europa cu trenul este la fel de importanta ca si destinatia. Acest tip de transport, desi mai putin flexibil decat sofatul, este mai putin stresant. Cu trenul, nu trebuie sa iti faci griji in legatura cu parcarea, semnele rutiere, limitele de viteza, opririle pentru a merge la toaleta, etc. Admira peisajul ce se desfasoara inaintea ta in loc sa te concentrezi pe drum, si poti chiar sa te bucuri de un pahar de vin local. Spre deosebire de avioane, trenurile permit o anumita spontaneitate. Daca un oras iti pare multe prea interesant sau fermecator, poti cobora pentru a-l vizita si apoi sa prinzi urmatorul tren. Transportul Arad Budapesta cu trenul este eficient si din punct de vedere al timpului: poti lua cina in Arad , sa dormi in tren, ca apoi sa iei micul dejun in Budapesta. In plus, nu trebuie sa ajungi la gara cu foarte mult timp inainte, doar sa fii in tren in momentul in care acesta pleaca. Trenul ramane principala metoda de transport in Europa, si probabil cea mai buna optiune pentru romantici.

transport arad budapesta

Calatoria cu masina

In timp ce pentru multi oameni, o calatorie de vis este acompaniata de ritmul inconfundabil al trenului – cele mai placute excursii sunt cele cu trenul – ar trebui macar sa iei in considerare convenientele oferite de transportul Arad Budapesta cu masina. Cand te afli in spatele volanului, dispui de o libertate totala, poti merge unde vrei atunci cand vrei. Calatoria cu masina este ideala pentru excursii in zone rurale. Mobilitatea unei masini te ajuta sa economisesti timp pentru localizarea unei cazari convenabile in orase mici sau care sunt departe de liniile de cale ferata. Aceste economii rationalizeaza alegerea cheltuielilor mari asociate calatoriei cu masina. De asemenea, aceasta optiune te poate salva de plata unor preturi exorbitante pentru o camera de hotel atunci cand ajungi in oras fara rezervare in varf de sezon. Daca nu gasesti o camera pe gustul si bugetul tau, poti pur si simplu sa mergi mai departe catre urmatorul oras. Totodata, transportul Arad Budapesta cu masina este ideal pentru cei care au foarte multe bagaje.

Cu fiecare an ce trece, preturile biletelor de tren cresc, lucru datorita caruia calatoriile cu masina devin optiunea cea mai buna pentru cei care trebuie sa respecte un anumit buget atunci cand calatoresc. In timp ce calatoriile individuale cu masina sunt mai scumpe, pentru un grup de 3 – 4 persoane este cea mai buna si ieftina optiune de transport Arad Budapesta. Voi ce varianta preferati?