A venit timpul sa aruncati frigiderul vechi?

Observati o oferta buna la un frigider

Daca frigiderul dumneavoastra actual are mai mult de zece ani si aveti bani pentru a va permite un frigider nou pe care il vedeti disponibil la un pret bun, ar trebui cel putin sa va ganditi sa il cumparati. Presupunand, desigur, ca ati facut deja cercetarile adecvate si ati comparat modele similare.

Acest lucru poate parea ca si cum ati arunca in vant bani buni, dar amintiti-va ca, cu cat frigiderul dumneavoastra devine mai vechi, cu atat mai mult pot costa interventiile efectuate de firmele de reparatii frigidere, este mai putin eficient din punct de vedere energetic si poate deveni un inconvenient tot mai mare.

Mai degraba decat sa asteptati ca frigiderul dumneavoastra sa se strice inevitabil in cel mai nepotrivit moment si sa va lase la mila unui vanzator, profitati de o afacere buna atunci cand o vedeti. Este posibil sa nu existe vanzari sau oferte speciale atunci cand, intr-un final, trebuie sa inlocuiti frigiderul.

Daca doriti, puteti vinde frigiderul dumneavoastra actual la un pret foarte ieftin pentru a recupera o parte din banii cheltuiti pentru noua dumneavoastra unitate. Asigurati-va ca sunteti sincer in legatura cu vechimea frigiderului. Este posibil ca cel putin sa puteti vinde unele dintre piesele care sunt inca functionale.

Daca toate celelalte optiuni nu reusesc, macar faceti un efort pentru a recicla vechiul frigider. Acest lucru este extrem de important, dar multi oameni nici macar nu stiu ca este posibil sa faca asta. Multe frigidere, congelatoare si alte aparate de bucatarie vechi contin materiale care ar trebui eliminate in mod corespunzator si nu doar aruncate deoparte intr-un depozit de deseuri.

Va puteti auzi frigiderul „functionand”

Nu, aceasta nu este o farsa la telefon din anii ’90, dar daca va auziti intr-adevar frigiderul „functionand”, atunci ar fi timpul sa chemati un tehnician pentru a vedea care ar putea fi problema. Desi frigiderele nu sunt, de obicei cele mai silentioase aparate, nu ar trebui sa observati niciun zgomot in timp ce functioneaza. Un zumzet sau un bazait continuu poate fi problematic daca persista pentru mai mult timp dupa ce reconectati frigiderul sau deschideti usile.

Daca zgomotul excesiv continua dupa interventia unui tehnician, aveti doar doua optiuni. Cumparati unul nou sau incercati sa-l prindeti inainte sa fuga de tot, se amuza cei de la site-ul www.reparatiifrigidere.net.

Concluzii:

In cele din urma, daca nu puteti decide daca ar trebui sa va reparati frigiderul pentru mai multi ani sau sa cumparati unul nou, consultati un tehnician renumit si de incredere. De asemenea, ar fi bine sa verificati daca frigiderul dumneavoastra este in garantie sau daca are un plan de service extins. Desi acest lucru este putin probabil, in special pentru unitatile mai vechi, merita totusi sa verificati.

Amintiti-va, indiferent daca aveti un mini-frigider sau un frigider mai mare cu congelator, la un moment dat, continuarea repararii unui frigider imbatranit va va costa mult mai mult decat simpla lui inlocuire.