3 Aspecte provocatoare pentru orice afacere

Daca sunteti unul dintre numerosii proprietari de afaceri care se ocupa de numeroase lucruri si infrunta tot ceea ce trebuie pe cont propriu sau, din contra, daca sunteti un consultant care ii ajuta pe proprietarii de afaceri mentionati in domeniile din afara expertizei lor, cum va rezona aceasta lista?

Traim vremuri care se schimba rapid, in special pentru companii. Luati in considerare faptul ca, intr-o singura generatie, companiile au fost nevoite sa se adapteze la canalele de marketing complet noi (web si social), sa decida cum sa investeasca si sa utilizeze noile tehnologii si sa concureze pe o scena globala – lucruri greu de imaginat pentru parintii nostri si generatiile bunicilor.
Un efect secundar al acestor schimbari rapide si cresteri este ca niciun singur CEO – sau vreun angajat, de altfel – nu poate fi expert in toate. Poate ca acest lucru a fost intotdeauna adevarat, dar nu a fost niciodata mai evident decat acum.

Acesta este motivul pentru care, in opinia site-ului https://infiintari-firme-srl.ro, unele dintre cele mai mari provocari cu care se confrunta intreprinderile astazi sunt cel mai bine infruntate si abordate cu ajutorul consultantilor calificati. Apelarea la un consultant ii ajuta pe directorii executivi sa adauge expertiza si abilitatile de care au nevoie pentru a rezolva anumite probleme in anumite momente, ceea ce poate oferi cele mai bune rezultate posibile.

Urmeaza cateva dintre provocarile cu care se confrunta companiile de astazi, provocari pe care unii considera ca sunt  abordate mai bine cu ajutorul unui consultant:

1. Incertitudine cu privire la viitor

Abilitatea de a prezice dorintele clientilor, tendintele pietei etc. este vitala pentru schimbarea climatului economic, dar nu fiecare CEO are puteri predictive asemanatoare cu cele ale lui Warren Buffett. Angajarea unui consultant instruit in observarea si prezicerea acelor tendinte atat de importante ar putea face diferenta dintre un viitor luminos si unul neclar.

2. Management financiar

Multi dintre directorii executivi pe care ii cunosc sunt oameni cu idei; asta inseamna ca sunt minunati in ceea ce priveste imaginea de ansamblu si gandire indrazneata, dar mai putin priceputi la lucruri precum fluxul de numerar, marjele de profit, reducerea costurilor, finantarea etc. Este posibil ca intreprinderile mici si mijlocii sa nu necesite un CFO cu norma intreaga, dar ar fi mai de ajutor sa angajati un consultant financiar care poate interveni dupa cum este necesar.

3. Monitorizarea performantelor

Este esentiala utilizarea unui set semnificativ de indicatori de performanta, care sa ofere companiei informatii cu privire la performanta acesteia. Cei mai multi oameni de afaceri pe care ii cunosc nu sunt experti in capacitatea de dezvoltare a indicatorilor de performanta, in evitarea capcanele cheie si in comunicarea cea mai potrivita a valorilor, astfel incat sa poata informa luarea deciziilor. In majoritatea cazurilor, companiile se bazeaza pe indicatori financiari prea simpli, care doar infunda canalele corporative de raportare.