Atentie sporita atunci cand cumperi un laptop second hand

Produsele de tip second hand nu sunt vazute prea bine, deci achizitia unui produs second hand este foarte dificila. De multe ori produsele de tip second hand sunt discutate pe multe medii de comunicare, intr-un mod negativ. Cele mai cautate produse de tip second hand sunt laptop-urile deoarece preturile sunt foarte bune, daca ne gandim ca un produs nou costa foarte mult. Deoarece piata locala importa doar produse, preturile sunt exagerat de mari asa ca o solutie fiabila este un laptop la mana a doua. Dar inainte de a cumpara trebuie sa fii foarte atent la orice detaliu. Deoarece e greu sa cumperi un laptop bun iata cateva informatii care sunt destul de importante atunci cand alegi sa cumperi un laptop second hand.

Inainte de a cumpara un anumit produs trebuie sa analizezi piata, sunt foarte multe modele cu diferite specificatii asa ca trebuie sa cumperi acel produs care ti se potriveste perfect pentru activitatiile de zi cu zi. Cand te gandesti la un produs trebuie sa ai si o imagine a partii tehnice a acestuia, daca vrei un laptop cat de cat puternic trebuie sa te asiguri ca procesorul este unul decent, o memorie ram cat mai mare, spatiu de stocare suficient cat sa ai unde gestiona fisiere si alte specificatii care sunt necesare functionarii normale a unui laptop, sfatuiesc angajatii unei firme de reparatii laptop Cluj.

Cauta un vanzator de incredere, acesta este unul dintre cele mai importante aspecte atunci cand cumperi dintr-un mediu digital. Daca te-ai decis sa iti cumperi un laptop second hand trebuie sa cauti si un magazin online de incredere, desigur sa fie unul legal si sa primesti garantie pentru produsele cumparate. Inainte de a cumpara puteti cauta informatii despre acel magazin, daca are un feedback pozitiv inseamna ca merita sa cumparati iar daca despre acel magazin se scrie doar de rau nu merita incercat, chiar daca magazinul este vechi. Fiecare magazin este obligat sa ofere o garantie de minim 12 luni, daca magazinul nu ofera garantie pentru produse inseamna ca acesta functioneaza ilegal sau incalca anumite legii care se pedepsesc – deci trebuie sa evitati astfel de magazine – verificati si informatii despre firma.

Sa zicem ca deja ai un produs placut, acum trebuie sa fii foarte atent la tot ce spune vanzatorul despre laptop. De multe ori clientii se plang ca produsele cumparate au anumite defecte, asta deoarece nimeni nu citeste notele de la produsele respective. Atunci cand un laptop are ceva probleme de genul fisuri sau pixeli morti, vanzatorul adauga o nota cu acest lucru si trebuie sa intelegeti ca produsul chiar are o mica problema. Din cateva rapoarte reiese ca doar 5% se plang ca produsele second hand nu sunt asa cum se asteptau, deci cei 95% nu au nici o problema cu produsele la mana a doua.

Daca cumparati din online un laptop second hand va sugerez sa intrebati vanzatorul orice credeti ca este necesar sa aflati despre acel produs. Daca nu sunteti multumit de produsul comandat (se aplica la toate magazinele online) puteti cere inlocuirea lui sau bani inapoi. Un laptop este foarte util, mai ales ca preturile pentru cele second hand sunt foarte bune. Ganditi-va inainte pentru ce aveti nevoie de un laptop, daca aveti nevoie pentru jocuri atunci aveti nevoie de un laptop puternic iar daca vreti doar pentru internet/muzica sau alte activitatii similare e recomandat si un laptop mediu. Alegeti cu grija!