Sfaturi pentru a obtine mai multa valuta din banii Dvs

Evitati chioscurile de schimb valutar din aeroporturi

Daca nu aveti timp sa obtineti numerar de la banca inainte de calatorie, poate fi tentant sa obtineti valuta la un chiosc al aeroportului sau la birou de schimb valutar. Acesti comercianti ofera confortul apropierii, dar ratele lor de schimb sunt de obicei mult mai putin favorabile decat banca dvs. de acasa.

De exemplu, daca calatoriti in Regatul Unit si banca dvs. v-a oferit un curs de schimb de 100 GBP la 5500 Ron, chioscul aeroportului va poate oferi doar 91 GBP la 5500 Ron, costandu-va bani suplimentari sub forma de mai putine lire sterline obtinute pentru aceeasi suma.

Chioscurile din aeroport pot percepe totdata taxe mai mari, care sunt uneori ascunse in cadrul ratelor de schimb mai scazute pe care le ofera pentru conversia leului dumneavoastra in alta moneda. Daca calatoriti din scurt si aveti nevoie de valuta straina in numerar la aeroport, ar putea merita sa platiti costul suplimentar din motive de comoditate. Daca puteti planifica din timp, totusi, incercati sa evitati chioscurile din aeroport si alte ghisee de schimbat valuta Valcea.

Platiti cu cardul, dar aveti grija la comisioanele de tranzactii in strainatate

Odata ajuns la destinatie, puteti alege sa va pastrati numerarul strain si sa platiti cu cardul de credit cat mai mult posibil. Dar aceasta poate pune o alta problema: comisioanele de tranzactie in strainatate.

In functie de banca dvs. si de cardul pe care il aveti in portofel, vi se poate aplica o taxa de tranzactie in strainatate de pana la 3% pentru fiecare achizitie din alte tari. De exemplu, daca cheltuiti un total de 5.000 Ron intr-o calatorie folosind cardul dvs. si vi se percepe o taxa de tranzactie in strainatate de 3% la fiecare achizitie, veti plati 150 Ron in taxe suplimentare. Probabil ati fi preferat sa cheltuiti acesti bani pe niste suveniruri?

Pentru a evita aceste comisioane ascunse sub forma tranzactiilor in strainatate, documentati-va temeinic in legatura cu toate taxele pe care le solicita banca Dvs la utilizarea cardului, recomanda platforma web Schimbvalutar.net. In acelasi timp puteti sa va sunati banca si sa intrebati daca percepe comisioane de tranzactie in strainatate cu tipul de card sau cont pe care il aveti.

Daca aveti timp inainte de calatorie, poate doriti sa solicitati un card care nu percepe comisioane de tranzactie in strainatate, mai ales daca este un card bun pentru recompense de calatorie.

Platiti in moneda locala pentru a evita taxele de conversie a monedei

Unii comercianti internationali va permit sa alegeti daca doriti sa platiti pentru achizitia dvs. in moneda locala sau in alta moneda. Desi s-ar putea sa nu se intample cu fiecare achizitie, fiti atenti, deoarece este un loc pentru a economisi taxe.

Daca va aflati vreodata in aceasta situatie, ar trebui sa alegeti sa platiti in moneda locala. Daca alegeti sa platiti in Ron, vi se va percepe o taxa suplimentara de conversie a monedei, si probabil cursul de schimb oferit va fi mai slab. La inceput poate sa va para ca este o alegere mai convenabila sa platiti in Ron in loc de moneda locala, dar in cele din urma va va costa mai mult.