Probleme des intalnite pentru un televizor, si rezolvari pentru ele

Cumpărarea unui televizor este o achiziție care necesită o mare implicare, nu numai pentru că cheltuiți bani buni pe el, ci și pentru că îl veți folosi în fiecare zi timp de cel puțin câteva ore. Cu toate acestea, televizoarele sunt extrem de delicate, chiar dacă nu vă place asta, și televizorul dumneavoastră poate avea multiple probleme de-a lungul timpului. Pe unele dintre ele puteți încerca să le remediați, dar altele necesită implicarea experților. Iată o listă cu probleme obișnuite ale televizorului și ce puteți face în legătură cu acestea.

Televizorul nu pornește, dar lumina butonului de putere clipește

Există o problemă cu conexiunea electrică și sistemul televizorului a detectat acest lucru. Este posibil ca televizorul dumneavoastră să aibă nevoie de un service, dar există o soluție pe care o puteți încerca să vedeți dacă este o problemă temporară de conectare la curent. Deconectați cablul de alimentare de la unitate și așteptați câteva minute înainte de a-l conecta din nou. Dacă este o problemă simplă cu transmisia de alimentare, această acțiune ar trebui să o rezolve, dar dacă televizorul dumneavoastră tot nu pornește, va trebui să chemați un tehnician.

Televizorul are sunet, dar nu are imagine

Dacă televizorul are un sunet normal, dar un ecran negru fără nici o imagine, probabil că există o problemă cu sistemul de iluminare din spate. Nu puteți face nimic în acest sens, cu excepția apelării unui service. Costurile pot fi mari dacă panoul LCD trebuie înlocuit de catre un centru de reparatii TV sector 6. O altă opțiune este să stingeți lumina și să treceți cu lanterna în diferite unghiuri de pe ecran. Dacă puteți desluși câteva imagini, atunci este o problemă cu iluminarea din spate și poate fi remediată de un service autorizat care va schimba placa invertorului de lumină din spatele televizorului sau va înlocui condensatorul deteriorat de pe acesta.

Mai multe linii verticale apar pe ecran

Dacă mai multe linii apar de sus în jos pe ecran, este un indiciu că panoul LCD nu funcționează și necesită înlocuire imediată. Asta este o problemă care nu poate fi reparată, dar înlocuirea panoului LCD poate fi o chestiune costisitoare.

”Linii de păianjen” care radiază dintr-un anumit punct

Mai multe linii radiază dintr-un punct specific al ecranului și par să se răspândească de fiecare dată când porniți televizorul. Ăsta este un indiciu că cineva sau ceva a lovit televizorul și a spart display-ul intern. Și aceasta este o problemă fără remediere și necesită schimbarea panoului LCD.

Televizorul are imagine, dar nu are sunet

Când puteți vedea imaginea clar, dar nu există sunet, pot exista mai multe motive din cauza cărora se întâmplă asta. Înainte de a presupune că difuzorul nu funcționează corect, verificați mai întâi dacă televizorul are sunetul dat încet sau pus pe mut. Dacă este în regulă, verificați dacă există căști atașate în spate. Dacă aveți un receptor sau un sunet surround conectat la televizor, verificați dacă este activat, deoarece dacă nu este, nu va exista sunet în televizor, sustine sursa Reparatii-Televizoare.net.

Verificați dacă există toate cablurile pentru a vedea dacă sunt conectate corect. Verificați alte canale pentru a vedea dacă nici ele nu au sunet. Dacă încă nu există sunet, probabil este o defecțiune a plăcii de circuit sau o problemă a difuzorului din televizorul dumneavoastră și ar trebui să fie inspectată de un service autorizat.