Geamuri termopane

Geamuri Termopane – O investitie care merita facuta

Ce este Termopanul si Cum Functioneaza?

Geamurile termopane, cunoscute de asemenea si ca geamurile izolate, reprezinta folosirea a doua placi de sticla pentru a reduce transmiterea de zgomot si caldura prin ferestre si usi. Printr-o fereastra cu o singura sticla standard, atat galagia cat si caldura sunt transmise cu usurinta. Vara, lumina soarelui va încalzeste casa. Iarna, caldura iese afara din interiorul casei dumneavoastra. Platiti mai mult pentru costurile de încalzire si racire. Pe tot timpul anului, zgomotul poate trece cu usurinta prin fereastra.

Prin folosirea a doua placi de sticla (termopane), spatiul dintre cele doua reduce semnificativ transmiterea atat de caldura cat si de sunet. In produse mai ieftine, spatiul acela poate fi doar aer. In cele mai eficiente geamuri termopane, folosirea unui gaz precum argonul pentru a umple spatiul respectiv ofera performante de izolare superioare.

 Care Sunt Beneficiile?

O locuinta mai confortabila

Punand termopane la ferestrele si usile dumneavoastra va veti face familia sa se simta mai confortabil în locuinta dumneavoastra. Avand ferestre termopane, veti tine canicula la distanta vara, si caldura înauntru pe timpul iernii. Nu toti ne bucuram de sistemele de încalzire si climatizare care pornesc si se opresc la nesfarsit, cauzand zgomot si invadandu-ne cu aer fierbinte sau rece. Geamurile termopane vor mentine temperatura locuintei dumneavoastra stabila, micsorand numarul de dati în care sistemul dumneavoastra de încalzire/racire trebuie sa porneasca sau sa se opreasca. Geamuri termopane

 O casa mai silentioasa

Doriti sa va bucurati de o locuinta mai silentioasa si mai linistita? In lumea de astazi, zgomotul ne poate distrage de la bucuria de a fi acasa. Punand termopane ferestrelor dumneavoastra puteti reduce dramatic orice poluare fonica din cauza careia suferiti. Acestea pot include zgomote suparatoare precum latraturile cainilor, aparate de climatizare zgomotoase, vecini galagiosi, zgomote aviatice, zgomote din trafic, cluburi si pub-uri din apropiere – pentru a numi doar cateva.

Facturi mai mici la Energie

Facturile la energie cresc mereu, si aceasta va fi cu siguranta o problema continua pentru bugetul familiei dumneavoastra. Ferestrele pot avea impact sever asupra costurilor de incalzire si racire ale unei cladiri. Pana la 40% din energia folosita pentru incalzirea unei locuinte poate fi pierduta, si pana la 87% din caldura acesteia castigata prin ferestre.

Folosind geamuri termopane veti imbunatati performanta energetica si veti reduce costurile si emisiile de taxa verde la gaz.

O locuinta mai sigura

Majoritatea hotilor pot intra prin ferestre sau usi. Ferestrele standard, cu o singura placa, nu ofera niciun fel de protectie locuintei dumneavoastra fata de astfel de persoane. Ferestrele si usile moderne cu termopane, folosind tehnologie de incuiere în mai multe puncte, si imbunatatind securitatea prin ramele uPVC, pot ajuta la imbunatatirea securitatii casei Dvs.

Reducerea condensului

Condensul este cauzat atunci cand o suprafata rece intalneste aer umed. Il vedeti atunci cand un pahar de baut lasa stropi de condens pe masa dumneavoastra, si il vedeti si atunci cand oglinda din baia dumneavoastra se abureste.

Usi termopane

În multe locuinte de astazi condensul ferestrelor si al usilor este o problema. Avem aceste placi de sticla de 3mm, care în lunile mai reci devine o suprafata rece. Cand aerul cald si umed din locuinta dumneavoastra se intalneste cu aceasta placa de sticla rece, poate aparea condensul.

Condensul pe ferestrele dumneavoastra poate cauza un numar de probleme. Umezeala se poate scurge in jos, deteriorand rama ferestrei – in special daca este din lemn. Uneori, condensurile cu adevarat grave va pot deteriora peretele, arhitrava, covorul sau chiar podeaua dumneavoastra. Nivelurile înalte de umiditate sunt de asemenea medii propice pentru reproducerea mucegaiului.

Geamurile termopane vor elimina practic aceste probleme. Gazul dintre cele doua placi de sticla va asigura ca sticla din interior este pastrata la temperatura camerei. Problemele de condens vor deveni un o problema a trecutului.