Calitatile de baza ale medicilor dentisti de succes

Nu toti cei care studiaza stomatologia pot fi medici dentisti de succes. Este nevoie de o persoana care are vocatie pentru aceasta meserie, si care tine foarte mult la sanatatea pacientilor sai. Nu exista nicio indoiala ca medicii stomatologi trebuie sa aiba un nivel ridicat de educatie, sa cunoasca toate misterele acestei stiinte, si sa inteleaga multitudinea procedurilor necesare pentru a practica acesta meserie. Acesti profesionisti nu trebuie doar sa aiba cunostintele medicale pentru a-si indeplini indatoririle, ci trebuie, de asemenea, sa aiba sau sa dezvolte o serie de caracteristici, abilitati si alte calitati intriseci.

Caracteristicile unui bun stomatolog

  • O componenta cheie ale unor buni medici dentisti este modul in care acestia discuta sincer cu pacientul cu privire la starea lui de sanatate orala. Ei lucreaza cu pacienti care au diferite temeri si preocupari, mai ales in timpul diferitelor interventii pe care le sufera. Acestia iau in serios toate plangerile de durere, si depun eforturi pentru a oferi o solutie definitiva pentru toate ingrijorarile pacientilor.
  • Dupa examinarea atenta a starii de sanatate, acestia ofera pacientilor toate optiunile de tratament sau de prevenire in timp ce explica pe intelesul acestora riscurile si beneficiile fiecareia dintre optiuni. Medicii buni nu se vor supara sau enerva daca pacientii nu aleg niciuna din optiunile expuse sau aleg sa ceara o a doua opinie.De asemenea, medicii buni vor oferi posibilitatea platii in rate pentru pacientii care nu dispun de banii necesari pentru tratament.
  • Acesti medici participa in mod continuu la cursuri de educatie, deoarece stomatologia este in continua evolutie. O data cu introducerea noilor tehnologii si proceduri, medicii stomatologi trebuie sa tina pasul cu cele mai noi descoperiri stiintifice si tehnici.

dentist bun

Abilitatile necesare

  • Dexteritate: cel mai important, un stomatolog trebuie sa aiba dexteritate mentala excelenta –  capacitatea de a gandi si a actiona rapid pentru a diagnostica si a recomanda un tratament  potrivit. De asemenea, stomatologia este o profesia in care indemanarea este foarte importanta, si un dentist care are grija de dexteritatea sa fizica va putea profesa pentru o perioada indelungata. Coordonarea  si dexteritatea fizica sunt necesare in mod constant pentru a face miscari incredibil de precise pentru a trata tesuturile afectate.
  • Atentie la detalii: stomatologii sunt cei mai buni in diagnosticarea precoce a bolilor. Multe dintre primele indicii de boala apar de obicei in cavitatea bucala. Dentistii trebuie sa identifice in mod constant probleme extreme de mici, care sunt usor de trecute cu vederea.

Calitatile necesare

  • Capacitatea de a se simti recompensati datorita ajutorului acordat celorlalti: principala responsabilitate a oricarui medic stomatolog este de a ajuta oamenii sa isi protejeze dintii, de a ameliora durerea  si problemele provocare de tulburarile bucale.
  • Un comportament increzator si linistitor: majoritatea pacientilor se simt incomod, sau chiar inspaimantati de ideea de a merge la stomatolog. Un comportament increzator si linistitor va ajuta clientii sa se simta in siguranta si confortabil atunci cand se afla in cabinet.
  • Bune abilitati interpersonale: un stomatolog profesionist trebuie sa ajute pacientul sa se relaxeze si sa ii distraga atentia in timp ce lucreaza, dar in acelasi timp sa ii explice problemele orale cu care se confrunta, ce proceduri aplica pentru a repara daunele, si ce tehnici  poate folosi pacientul pentru a evita problemele pe viitor.
  • Dorinta si capacitatea de a urma o abordare ca la carte: medicul trebuie sa urmeze un anumit set de practici si procedee de protejare/reparare a dintilor. Mersul la stomatolog ar trebui sa fie o experienta plina de satisfactii, deoarece acesta asigura ca problemele de sanatate orala, de cele mai multe ori dureroase, vor fi tratate cu promptitudine. Medicii dentisti care isi iubesc meseria vor face astfel incat pacientii lor sa se simta in siguranta si confortabil in timpul interventiilor.