Camera video securitate

Cum alegem o camera video pentru securitate

Alegerea camerelor video pentru securitate potrivite este o decizie cu care se confrunta companii de toate marimile si din toate industriile. Dupa cum evolueaza tehnicile de supraveghere si tehnologiile software, aceste camere aduc beneficii afacerilor dincolo de siguranta propriu-zisa. Ca rezultat, alegerea potrivita poate avea beneficii mai mari decat ati planificat.

Specialistii de la magazinul online Zonalert au adunat cateva intrebari la care sa raspundeti inainte de a investi într-un nou sistem de supraveghere:

Camera video securitate

  1. Ascunsa sau factor de descurajare vizual?

Locatia si ceea ce aveti nevoie pentru a monitoriza va stabili daca sunt necesare sau nu modele discrete. Camerele de tip Box pot fi unele dintre cele mai mari si mai evidente, oamenii fiind avertizati ca spatiul este monitorizat, reducand astfel ocaziile de furt.

Camerele de tip Dome sunt cele mai bune pentru a fi utilizate discretionar, datorita dimensiunilor lor mici, pe jumatate de forma sferica – modelele ultra-compacte sunt atat de mici incat acestea sa poata incapea intr-o palma. Camerele de tip PTZ (Pan Tilt Zoom) sunt potrivite pentru monitorizarea zonelor mai mari si urmarirea cu usurinta a persoanelor.

Centru monitorizare video

  1. Se folosesc in interior sau afara?

In timp ce cele mai multe modele moderne pot fi folosite atat în ​​interior cat si in exterior, este important sa se ia in considerare si alte caracteristici, cum ar fi montarea si in locuinte. Pentru utilizarea în medii extrem de reci, o camera video pentru securitate care are un design durabil si un sistem de incalzire incorporat inseamna va avea capacitatea de a porni si functiona în mod optim si in ciuda temperaturilor scazute.

In unele industrii, cum ar fi transportul, de exemplu, este de asemenea important sase aleaga o solutie solida de supraveghere video, care poate functiona în mod fiabil în medii dure, in care poate exista un nivel ridicat de vibratii.

Insa nu doar modelele de exterior au nevoie de carcase de protectie. In medii industriale, cum sunt fabricile, o camera video pentru securitate ar putea avea nevoie de protectie contra rumegusului, de exemplu.

In bucatarii de restaurant, asigurati-va ca aparatura este protejata de substante uleioase, lucru de asemenea important si in baruri si cluburi; factori cum ar fi masinile de fum sau varsatul de bauturi ar putea cere carcase de protectie.

Camere video wireless

  1. Cat de mare este zona pe care doriti sa o acoperiti?

Zona pe care doriti sa o supravegheati va determina tipul de camere necesar, precum si tipul de retea necesar. Este util sa se elaboreze un plan al suprafetei podelei pentru a evalua cantitatea si tipurile de produse necesare. Camerele de tip PTZ functioneaza cel mai bine pentru zone mai mari, oferind o vedere larga precum si capacitatea de a mari anumite portiuni dorite. Cu unele modele aveti vederi largi, cu unghi de pana la 112 de grade, care va permit sa monitorizati zone imense cu doar un singur aparat.

Acest lucru inseamna ca retelele de supraveghere pot fi construite cu mai putine camere video pentru securitate, mentinand costurile totale scazute. Chiar si la cele mai largi unghiuri de vizualizare, calitatea imaginii ramane impresionanta.

In comparatie, pentru suprafetele mai mici probabil ca vor fi suficiente niste aparate statice. Exista, de asemenea, diferite tipuri de retele care sunt necesare in functie de dimensiunea zona pe care doriti sa o monitorizati.

Cele mai multe intreprinderi vor necesita doar o retea LAN; cu toate acestea, retelele mari vor necesita o retea WAN.

  1. Cat de multa claritate a imaginii si ce fel de detalii aveti nevoie?

Dimensiunea zonei pe care doriti sa o monitorizati va determina rezolutia de care aveti nevoie. De exemplu, spatii largi de vanzare cu amanuntul vor necesita o rezolutie inalta, pentru a asigura o calitate a imaginii ce nu este compromisa atunci cand se efectueaza un zoom.

In mod alternativ, zone mai mici – cum ar fi birouri sau incaperi de primire – vor necesita de obicei doar camere de joasa rezolutie. Nu intotdeauna camera video pentru securitate cu cea mai mare rezolutie este cea mai buna solutie.

In schimb, puteti evalua fiecare spatiu pe rand cate unul, cheltuind banii în mod eficient.