Incalzire domiciliu

Aspecte esentiale in alegerea unei firme care monteaza centrale termice

Centrala termica din locuinta Dvs are cel putin 10 ani sau chiar mai mult? Asta inseamna ca va ganditi deja la inlocuirea ei in urmatorii doi ani. Pe de alta parte, daca sistemul dumneavoastra de incalzire este mai nou, probabil doriti sa va asigurati ca acesta continua sa functioneze corect programand cel putin o intretinere anuala. Oricum, mai devreme sau mai tarziu, va trebui sa angajati o firma din domeniu pentru unul din aceste scopuri. In continuare gasiti patru criterii de luat in considerare in timpul cautarii dumneavoastra:

Evaluarea la domiciliu

Daca doriti sa instalati o centrala termica in locuinta Dvs, potentialii contractanti ar trebui sa ofere o evaluare amanuntita pentru a determina cea mai buna solutie. Factorii care trebuie luati in considerare sunt suprafata casei, tipul si grosimea izolatiei, numarul de ferestre existente si etansitatea acestora. Contractorii ar trebui sa inspecteze sistemul de conducte pentru scurgeri, segmente libere si izolatii.

Odata ce ati facut o evaluare, potentialul contractor ar trebui sa va ofere o estimare scrisa, detaliata, astfel incat sa puteti compara costurile, garantiile si eficienta energetica intre diferitele propuneri. Asta nu inseamna ca un pret scazut trebuie sa fie singurul criteriu. Pentru un climat mai racoros, de exemplu, o centrala mai calitativa si mai eficienta poate compensa un pret mai ridicat, utilizand mai putin combustibil in timp.

Referinte si recomandari

Cereti referinte sau trimiteri catre clienti si contactati-i. Intrebati daca lucrarile au fost finalizate la timp si in limitele bugetului, daca respectiva companie a lasat curatanie in urma si a respectat proprietatea lor. Compania a testat sistemul dupa ce a fost instalat pentru a asigura o eficienta maxima? De asemenea, puteti sa accesati online diferite recenzii pentru a verifica plangerile sau evaluarile, dar retineti ca multe recenzii online sunt false, apreciaza cei de la Montaj-centrale-termice.net. Aprecierile pozitive fara detalii si plangerile fara specificatii sunt suspecte.

Cand cautati companii intrebati-va prietenii, vecinii sau colegii. Adresati-va organizatiilor de comert local pentru a cere numele companiilor acreditate in zona dumneavoastra, sau consultati diverse registre online. O firma care se respecta are de asemenea grija de imaginea ei: masinile cu care circula angajatii ar trebui sa fie in forma buna, iar numele companiei sa fie inscriptionat pe ele.

Reduceri si oferte speciale

O centrala termica este o cheltuiala majora, deci achizitionati astfel de echipamente in perioadele de reduceri, sau adresati-va vanzatorului cu privire la specificatii. Unele companii de utilitati ofera unele discounturi pentru instalarea de centrale termice.

Eficienta

Eficienta este importanta. Cand doriti sa faceti o actualizare a sistemului dumneavoastra de incalzire, e bine sa achizitionati centrala termica ceamai eficienta pe care vi-o puteti permite. Cereti contractantului informatii despre cele mai performante marci si modele, precum si sfatul lor in privinta alegerii.