Pasi catre un blog de succes

Esti proprietarul unui blog nou-nout creat pe o nisa promitatoare sau pur si simplu din dorinta de a spune lumii ceva? Iata cateva sugestii pentru ca blogul tau sa porneasca cu dreptul.

Prima impresie

Incearca sa-ti privesti blogul din situatia de vizitator. Layout-ul trebuie sa arate impecabil, sa fie placut si a atraga interesul. Prea multe bannere sau popup-uri risca sa-ti alunge vizitatorii. Vezi cat de bine structurata, usor de gasit si de citit este informatia. Prima impresie este cea care convinge vizitatorii sa ramana pe blog-ul tau sau sa paraseasca pagina in primele cateva secunde.

Continutul

Daca prima impresia ii determina pe utilizatori sa dea o sansa blogului tau, continutul este cel care ii determina sa se intoarca. Scrie articole interesante, ilustreaza informatiile cu poze expresive (blocurile compacte de text obosesc cititorii), atrage-i prin titluri provocatoare si convinge-i cu informatii de calitate.

Posturi si comment-uri pe alte bloguri

Publica posturi in calitate de invitat pe alte bloguri din nisa ta. Stabileste colaborari care sa-ti permita astfel de postari, astfel incat articolele tale sa aiba o expunere cat mai mare. Prin colaborarea cu bloguri deja consacrate castigi popularitate si credibilitate. Comment-urile pe blog-uri si forum-uri din nisa ta au acelasi rol.

Raspunde la comentarii

Nu neglija comentariile vizitatorilor tai. Raspunzand la comentarii creezi discutii care de cele mai multe ori aduc un plus de vitalitate si utilitate posturilor si in plus, vizitatorii simt ca li se acorda atentie ceea ce ii incurajeaza sa revina si sa comenteze pe blogul tau.

Atentie la SEO

Pune-te la punct cu ceea ce inseamna SEO si foloseste tehnicile pe blogul tau. Desi se spune ca nu mai au aceeasi valoare, nu neglija meta-tag-urile. Pune la punct o strategie de creare backlink-uri. Ai nevoie de toate acestea pentru a-ti asigura o crestere sigura a vizibilitatii in motoarele de cautare.

Social media

Blogging-ul se hraneste din ceea ce inseamna socializare online. Fii prezent in principalele retele de socializare din nisa ta pentru a-ti asigura vizibilitatea si a atrage vizitatori. In plus, prezenta in retelele sociale te ajuta sa te tii la current cu noutatile in domeniu.

Implica vizitatorii

Evita sa creezi posturi descriptive, care doar prezinta niste informatii statice. Pune intrebari, solicita opinii, creeaza legaturi intre posturile de pe blogul tau. Continutul trebuie sa determine vizitatorii sa actioneze, sa raspunda, si sa nu se limiteze doar la starea de cititor pasiv.