Contabil individual sau firma de contabilitate?

Cand intentionati sa incepeti o afacere, sigur aveti nevoie de diverse servicii de contabilitate, situatie in care puteti sa apelati cu incredere la una dintre firmele de top ca sa beneficiati de servicii profesionale.

Pentru a selecta o firma competenta, trebuie sa va informati putin, cu atat mai mult daca la dumneavoastră in localitate sunt mai multe firme de acest profil. Perfect ar fi ca sa gasiti o firma care sa va ofere inclusiv servicii de resurse umane ori de salarizare, diverse servicii de audit, unele servicii de consultanta fiscala ori anumite servicii de consultanta in business sau chiar servicii de expertiza contabila.

Daca ati apelat la serviciile unui contabil, este destul de sigur ca acesta v-ar oferi numai serviciile de baza, dar avand in vedere toate celelalte game de servicii de care puteti beneficia daca alegeti o firma de contabilitate, desigur este cu mult mai rentabila alegerea unei firme. Este, deasemenea, ideal ca sa alegeti o firma care sa asigure si preluarea riscurilor pe baza raspunderii contractuale. Daca alegeti o firma profesionista, daca va fi intalnita situatia unor eventuale daune privind evidenta contabila, dumneavoastră, ca antreprenor, nu aveti nicio raspundere, deoarece aveti acoperirea contractuala care reglementeaza acea raspundere catre firma, care de regula incheie o polita de asigurare cu privire la raspunderea profesionala.

O alta motivatie pentru care e de preferat pentru afacerea dumneavoastră alegerea unei firme si nu a unui contabil, e faptul ca specialistii unei firme va vor reprezenta si va vor asista intr-un mod profesionist in fata tuturor organelor de control cand vor avea loc controalele fiscale, si vor fi direct raspunzatori pentru intocmirea tuturor situatiilor evidentei contabile. Daca veti colabora cu astfel de firma, foarte sigur va veti putea ocupa mai mult si mai bine de afacerea dumneavoastră, veti putea cauta clienti pentru firma proprie, veti putea gasi furnizori, intrucat partea contabila s-a rezolvat, este pe maini bune.

Preferand sa colaborati cu o companie, veti beneficia de cele mai actuale servicii de informare si de consultanta in timp real, deoarece o firma serioasa stie toate modificarile legislatiei privind aceasta activitate. Astfel, pentru firma dumneavoastră nu lucreaza numai o persoana, ci o echipa adevarata de experti contabili si de economisti, care fac treaba cat mai mult, cat mai repede si cat bine, astfel incat compania dumneavoastra sa functioneze din plin.

Preferand un oarecare contabil, poate chiar unul ce nu este inca un membru al CECCAR, el nu va avea dreptul de semnatura, asadar actele firmei dumneavoastră trebuie duse pentru contrasemnare la o alta persoana, un expert care este membru CECCAR. Deci, daca veti alege colaborarea cu o firma, veti scapa de grija aceasta, deoarece in cadrul unei firme de acest profil lucreaza experti.

Dupa cum puteti observa, veti gasi multe motive pentru care, daca aveti nevoie pentru afacerea dumneavoastră de servicii de contabilitate, sa nu alegeti un contabil individual, ci sa preferati o firma.