Fotografi de nunti – Intrebari de pus inainte de rezervare

Veti fi chiar dumneavoastra fotograful meu, sau va fi unul din asociatii dumneavoastra?

Nu va asumati faptul ca Stefan din Studio Stefan va va face pozele. Acest lucru nu inseamna nici ca partenerul lui Stefan, Andrei, este mai putin priceput, dar veti dori sa va intalniti cu el si sa ii vedeti fotografiile pentru a lua o decizie informata.

Aveti fotografi de nunti de rezerva care vor poza daca dumneavoastra sunteti bolnav?

Daca mergeti pe mana unei companii care angajeaza o echipa, veti avea o rezerva inclusa. Dar daca alegeti un profesionist individual, intrebati-l daca are colegi pe care conteaza, in caz de vreo urgenta.

Va exista un al doilea fotograf sau vreun asistent? Se aplica o taxa suplimentara pentru fiecare, daca este cazul?

Unii fotografi de nunti secundari pot acoperi o suprafata mai mare si va pot da doua perspective asupra momentelor majore (de exemplu, unul poate poza fata mirelui cand isi vede pentru prima data mireasa, iar celalalt poate fotografia mireasa cand paseste pe altar). Dar acestea va pot costa in plus. Fotografi de nunti

Dupa cat timp dupa nunta puteti vedea fotografiile?

Veti dori sa vedeti pozele cat mai repede, iar asteptatul poate fi chiar foarte enervant – in unele cazuri poate dura luni! Dar daca stiti de dinainte, va puteti gestiona asteptatile dumneavoastra (si probabil si pe ale mamei dumneavoastra).

Cum va coordonati cu cel care filmeaza? Care este viziunea dumneavoastra de a lucra impreuna?

Perechea va trebui sa se coordoneze si sa stea departe unul de ochii celuilalt – mai usor de realizat daca au o legatura buna. Daca nu ati angajat o persoana care sa filmeze inca, cereti-le o sugestie.

Cate nunti pozati intr-un weekend?

Daca fotograful dumneavoastra pozeaza o nunta de dupa amiaza inaintea nuntii dumneavoastra, va trebui sa faceti un plan daca primul eveniment se anuleaza.

Ati pozat vreodata la locatia mea inainte?

Cel ales de dumneavoastra ar trebui sa fie constient de orice nevoi de lumina sau probleme specifice spatiului. Daca nu au mai lucrat la locatia dumneavoastra, ar trebui sa doreasca sa o verifice inainte.

Veti urma o lista de fotografiere? Sau preferati sa aveti mana libera sa pozati festivitatile cum credeti de cuviinta?

Majoritatea fotografilor de nunti va considera binevenita o (scurta) lista de fotografiere pentru a se asigura ca primiti pozele pe care le doriti in mod special. Dar nu ii coplesiti cu sute de cereri – daca angajati un bun profesionist, il angajati pentru ochiul lui bun precum si pentru experienta in crearea unor albume minunate. Lasati-i sa-si faca treaba! Fotografie profesionista

Ce tip de hartie veti folosi pentru printari si album?

Raspunsul ar trebui sa vina fara intarziere – hartie de calitatea arhivelor, care va face fata testului timpului.

Care sunt restrictiile distribuirii pozelor online sau publicarii lor? Detineti drepturile de publicare ale fotografiilor?

Daca sunteti un dependent de Facebook si Instagram, nepermisiunea distribuirii online a pozelor de la nunta poate fi o tortura – mai bine sa stiti despre acest lucru de dinainte.

Aduceti propriile lumini?

Nu doar ca veti dori sa aflati daca veti avea nevoie sa suplimentati cu lumina in plus – sau sa angajati un designer de lumini, sau sa cereti locatiei sa le suplimenteze – dar veti dori sa va asigurati ca echipamentul pe care il aduc nu va fi prea deranjant.

Ce veti purta?

Discutand tinuta lor din ziua nuntii veti permite fotografului sa planuiasca stilul potrivit nuntii dumneavoastra. Cei mai multi fotografi de nunti se vor bucura sa se adapteze scenariului (de exemplu, sa poarte negru pentru un eveniment pe timp de seara, sau nuante mai deschise pentru o petrecere in gradina pe timpul zilei).