Globetrotter

Ar trebui sa repar sau sa-mi inlocuiesc anvelopa?

Este dimineata devreme si iesiti pe usa pentru a va indrepta spre serviciu. Pe masura ce va indreptati spre masina, observati ca aveti o pana. Va amintiti ca tocmai ce ati cumparat aceste anvelope acum doua luni. Din pacate, indiferent cat de noi sunt anvelopele, acestea sunt intotdeauna susceptibile de a fi deteriorate de cuie, cioburi sau alte resturi de pe drum. Intrebarea este, poate fi reparat cauciucul, sau va trebui sa cumperati o anvelopa noua?

Posibilitatea de a repara anvelopa deteriorata in loc sa cumparati una noua va depinde de cat de mare este gaura produsa, unde este localizata si de cat de repede ati observat dauna, remarca cei de la site-ul Vulcanizare.net. Sigur, repararea anvelopei este cea mai rentabila optiune, dar nu in detrimentul sigurantei dvs. si a pasagerilor dvs. Inainte de a decide sa va reparati anvelopa – in loc sa va indreptati spre un magazin pentru a cumpara una noua – va trebui sa va asigurati ca anvelopa dvs. este un candidat bun pentru o reparatie.

Primul factor atunci cand decideti daca anvelopa dvs. poate fi reparata va fi cat timp ati condus inainte de a observa ca aveti pana. Condusul – pentru orice perioada de timp – pe o anvelopa care are pana poate deteriora grav peretii laterali ai anvelopei, provocand daune ascunse in interiorul anvelopei. Anvelopa va trebui inspectata cu atentie, demontand-o complet inainte de a incerca orice reparatie.

Un alt factor care va fi luat in calcul va fi dimensiunea, locatia si tipul de punctie a anvelopei. Standardele din industrie permit in mod obisnuit repararea puncturilor de pana 0,5 cm in diametru, in functie de locul deteriorarii. Orice perforare pe peretele lateral sau pe umarul anvelopei nu poate fi reparata indiferent de dimensiune, explica specialistii de la vulcanizari auto. Daca punctia este neregulata, lunga si dreapta sau mai mare de 0,5 cm in diametru, anvelopa nu poate fi reparata. Taieturile lungi pot insemna ca centurile anvelopei au fost deteriorate, rezultand o durabilitate redusa a anvelopei.

Va recomandam sa va duceti anvelopa la un profesionist si sa nu incercati sa reparati singur. Acesta va putea sa va inspecteze corect anvelopa si sa o repare pentru a se asigura ca anvelopa este readusa la starea sa de dinainte de deteriorare. Stim ca o pana poate fi un inconvenient pentru oricine, iar inlocuirea anvelopei poate aduce cheltuieli mari. Cu toate acestea, siguranta trebuie sa aibe cea mai mare prioritate. Anvelopele dvs. sunt singura parte a vehiculului care intra in contact direct cu soseaua, deci este extrem de important sa le mentineti in stare de functionare adecvata.